Actualitzat 26/05/2025 18:00

Làctics i carn, protagonistes de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia

Archivo - Un camp amb vaques
JAUME COSIALLS / GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA 26 maig (EUROPA PRESS) -

Els làctics i la carn són els productes protagonistes de les activitats per celebrar el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 durant el mes de juny, ha informat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació aquest dilluns en un comunicat.

Les activitats tindran lloc principalment a poblacions de muntanya i es caracteritzaran per acostar als visitants la tradició de la transhumància i el consum de carn i de làctics, ja que el reconeixement és "un bon moment per reivindicar aquest llegat".

Entre altres fires i degustacions, obertes a tota la ciutadania, l'1 de juny se celebra als Hostalets d'en Bas (Girona) el Dia de la Dalla; i del 6 al 8 el Pont de Suert (Lleida) acull la II edició del festival gastronòmic La Cabanera Fest.

La transhumància és una pràctica tradicional del sector ramader que consisteix a pujar els ramats (principalment ovelles i vaques) a les zones d'alta muntanya durant els mesos calorosos d'estiu.

Aquest desplaçament, que té lloc entre maig i juliol, ajuda a aprofitar els recursos naturals de la muntanya i té un impacte positiu sobre el paisatge i la biodiversitat perquè també serveix per mantenir nets boscos i prats.

Contador