Publicat 22/2/2019 17:32:08CET

Els jutjats mercantils de Barcelona activen el protocol per resoldre sobre qüestions com patents i marques durant l'MWC

Mobile World Congress Barcelona 2019
GSMA/INSTAGRAM

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

Els jutjats mercantils de Barcelona activaran per cinqu any consecutiu el Protocol de servei de gurdia i actuació rpida durant la celebració del Mobile World Congress (MWC) que se celebra a Barcelona del 25 al 28 de febrer per resoldre de manera urgent litigis sobre patents i marques.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha destacat aquest divendres en un comunicat que aquest any, com a novetat, s'uneixen al dispositiu els jutjats del mercantil 1 i 2 d'Alacant, com a Tribunal de Marca Europeu.

Aquest protocol d'actuació permet als jutjats resoldre de manera urgent i en poc temps les incidncies que es produeixen durant la celebració de l'esdeveniment, o de manera preventiva si així s'ha sollicitat, en matries com patents, marques i disseny.

En el protocol, la junta de jutges mercantils acorda donar tramitació preferent i prioritria a les mesures cautelars urgents (amb o sense audincia) sobre patents, innovacions tecnolgiques i dissenys industrials que es presentin a l'MWC.

A més, es comprometen a resoldre en 48 hores la sollicitud de mesures cautelars sense audincia de la part demandada, des de la seva entrada al jutjat; i un termini mxim de deu dies per a la resolució de mesures cautelars amb assenyalament de vista, des de la seva entrada al jutjat, sempre que s'hagi presentat un escrit preventiu.

L'any passat es van admetre i es van resoldre un total de 35 assumptes en el marc de l'aplicació del Protocol, i 22 d'ells van ser escrits preventius, en matria de patents d'empreses multinacionals tecnolgiques com Samsung, LG, Wiko, ZTE i Huawei, entre d'altres.