Publicat 03/03/2020 18:45

Els jutges a Catalunya podran forar la mediació per evitar judicis de separacions i custdies

La consellera de la Presidncia, Meritxell Budó, i la consellera de Justícia, Ester Capella, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 març (EUROPA PRESS) -

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei de modificació del llibre segon del Codi Civil de Catalunya, que fomentar l'ús de la mediació en conflictes familiars, i pel qual els jutges podran forar una sessió de mediació per evitar arribar a judici en casos de separacions i custdies de fills.

En un comunicat, la Conselleria de Justícia ha informat que amb aquesta llei els jutges podran decidir si forcen les parts a participar en una sessió obligatria de mediació per conixer els avantatges de resoldre el conflicte per aquesta via, en lloc de continuar amb la judicial.

La sessió també ser obligatria si les parts ho haguessin pactat prviament, i la llei inclou com conflictes familiars tots els assumptes sobre custdia i tutela dels fills, divorcis, separacions i ptria potestat.

L'objectiu de la nova norma és donar a conixer la mediació entre la ciutadania, l'advocacia i els jutjats per promoure-la com a via alternativa, per la qual cosa la Conselleria ha calculat que les sessions informatives de mediació es multiplicaran per tres.

El 2019, el Centre de Mediació de Catalunuya va rebre 1.358 derivacions judicials relacionades amb casos de l'mbit de la família; i durant el 2018, segons Idescat, hi va haver 17.705 divorcis i separacions, i un de cada quatre es va resoldre amb una sentncia judicial, per la qual cosa 4.250 casos es podrien haver resolt amb mediació.

Per via judicial, el procés es pot allargar fins a dos anys, mentre que la mediació pot escurar el procés i resoldre-ho en un termini d'uns dos mesos, amb un mxim de sis sessions --cada sessió costa 40 euros per persona implicada--, i l'administració de justícia facilita mediadors d'ofici gratuts en casos en qu es justifiqui una falta de recursos econmics.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés