Publicat 14/5/2020 20:52:50 +02:00CET

Els inscrits al Servei d'Ocupació d'Andorra creixen un 94% des de març fins als 1.251

Vista de la vall central, amb Escaldis-Engordany i Andorra la Vella en el fons.
EUROPA PRESS

228 andorrans reben la prestació econòmica en perdre la feina durant la crisi sanitària

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 14 maig (EUROPA PRESS) -

El nombre total d'inscrits al Servei d'Ocupació andorrà en cerca de feina ha arribat a les 1.251 persones a l'acabar el mes d'abril, la qual cosa suposa un augment del 94,3% pel que fa al mes anterior i del 175,6% pel que fa a 2019.

Així ho reflecteixen les dades publicades aquest dijous pel Departament d'Estadística del Govern d'Andorra, que detalla que el 26,1% dels inscrits són 'treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors', un 22,5% són administratius i un 17,1% són 'treballadors no qualificats'.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va subratllar en roda de premsa el dimecres que, des de la declaració de l'emergència sanitària, entre març i abril, s'han inscrit al Servei d'Ocupació 813 persones.

En un comunicat, el Govern d'Andorra assenyala que, d'aquestes 813 persones, 305 (el 37,52%) havien estat acomiadades, 19 (2,34%) havien perdut la feina pel cessament de la seva empresa, 45 (5,54%) havien cessat el seu contracte laboral de forma voluntària i a 444 (56,41%) són treballadors als quals se'ls va finalitzar el contracte.

D'aquests últims 89 són temporers estrangers que es donaran de baixa del servei quan puguin tornar al seu país d'origen i els altres 355 són residents que, "enfront de la perspectiva de no poder accedir a una altra feina durant les properes setmanes s'han inscrit al Servei d'Ocupació", exposa l'Executiu.

En la cerca per millorar la seva situació laboral a la fi d'abril hi havia inscrites 365 persones, la qual cosa representa un increment del 24,1% respecte al mes de març i del 40,4% respecte a l'abril del 2019.

D'altra banda, les ofertes de feina han augmentat des de març en un 1,1% i han estat 821 les registrades a l'abril, però disminueixen un 10% si es compara amb abril de l'any passat, quan va haver-hi 912 ofertes de feina.

290 PERSONES REBEN LA PRESTACIÓ PER ATUR

Un total de 290 persones perceben una ajuda per atur, 228 d'elles s'han acollit la prestació amb les mesures de flexibilització aprovades en els paquets de mesures econòmiques i socials per pal·liar la situació d'emergència pel Covid-19.

Per beneficiar-se de la prestació amb les mesures de flexibilització cal haver perdut la feina a partir del 13 de març com a conseqüència de la crisi sanitària o haver renunciat al lloc aspirant a un millor entre el 17 de febrer i el 14 de març i no haver pogut incorporar-se al nou lloc, recorda el comunicat del Govern.

Altres beneficiaris d'aquestes mesures poden ser els treballadors per compte propi que hagin cessat totalment la seva activitat durant aquest període de crisi sanitària.

Si no es compleixen aquests requisits, per accedir a la prestació econòmica es precisa haver estat inscrit al Servei d'Ocupació durant un mínim de 45 dies; el temps de cotització a la seguretat social també es redueix a la meitat pels quals hagin perdut la feina durant l'emergència sanitària.

20 PERSONES REBEN L'ALTA

20 persones han rebut l'alta després de superar el Covid-19, segons les dades actualitzades pel Govern d'Andorra aquest dijous, amb el que ja són 596 els recuperats acumulats des que es va iniciar la pandèmia.

El total d'afectats pel coronavirus és de 761 --s'ha confirmat un nou contagi en les últimes 24 hores--, mentre que les defuncions es mantenen en 49 i les infeccions en actiu són 116.

A més, hi ha 12 pacients ingressats a l'hospital per coronavirus, tres d'ells en l'unitat de cures intensives dels quals dues requereixen de ventilació mecànica.

Contador