Publicat 11/3/2019 18:54:10 +01:00CET

Els independentistes esperen reunir a Madrid 50.000 persones en la marxa d'aquest dissabte contra el judici al procés

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

Les organitzacions independentistes esperen reunir als carrers de Madrid aquest dissabte unes 50.000 persones en la marxa contra el judici al procés, segons una estimació que ha facilitat a Europa Press la Delegació del Govern central a Madrid.

El departament governatiu va rebre a finals de gener un escrit sobre aquesta marxa, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que discorrer el 16 de mar entre les 17 i les 21 hores des de la plaa d'Atocha pel passeig del Prado de Madrid per acabar a la plaa de Cibeles, on previsiblement es faran els discursos finals.

L'objecte de la protesta és la "denúncia del judici als presos polítics catalans", assenyalen en la comunicació. Per arribar als 50.000 assistents, els promotors intentaran omplir desenes d'autobusos procedents de Catalunya amb destinació a Madrid. La Delegació del Govern espanyol articular el corresponent operatiu de seguretat proporcional al nombre final de manifestants.

Entre les entitats i partits que donen suport a aquesta marxa a Madrid hi ha, a més de la promotores ANC, mnium Cultural, l'Associació Catalana pels Drets Civils (Acdc), ERC, JxCat, la CUP, la Crida, el PDeCAT, Demcrates i representants dels Comuns, entre d'altres.