Els hotelers andorrans fan un balanç desigual de la campanya estiuenca

Publicat 30/8/2019 19:11:10CET
Una zona de la capital on es troben diferents hotels.
ÈLIA / EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), (EUROPA PRESS)

Els hotelers andorrans fan, amb dades provisionals, un balanç desigual de la campanya d'estiu: per a la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) ha anat millor que l'any passat, i pitjor per a Autèntics Hotels d'Andorra.

El president de la Unió Hotelera d'Andorra, Carles Ramos, ha explicat en declaracions a Europa Press que la campanya estiuenca ha anat "en la línia de l'any passat, amb un lleuger augment".

Ramos ha detallat que al juliol el creixement va ser molt petit, perquè l'ocupació va passar del 58% registrat el 2018 al 58,27% aquest any.

Per al mes d'agost ha apuntat que l'augment serà més elevat, d'entre el 2 i el 5%, partint del 78% d'ocupació registrada el mateix mes de l'any passat.

Per contra, des de l'associació Autèntics Hotels d'Andorra, la presidenta Cristina Canut ha assegurat en declaracions a Europa Press que en general "l'agost ha anat pitjor que l'any passat".

MENYS TURISTES

En aquest sentit, ha afirmat que hi ha hagut menys turistes, o que en tot cas no han anat als hotels, i que han notat que els que han acudit als seus hotels tenien menys poder adquisitiu.

La representant d'Autèntics Hotels d'Andorra ha assenyalat que durant el mes de juliol "es va treballar molt bé", especialment els caps de setmana i gràcies també al Cirque du Soleil, encara que es van registrar al voltant d'un 4% menys de turistes que el 2018.

En relació amb el mes d'agost i sense tenir encara les dades d'aquest últim cap de setmana, ha assegurat que s'ha treballat menys, una baixada que se situarà al voltant del 10% de la facturació.

Un descens que, malgrat tot, Canut diu que no es pot atribuir a l'esllavissada que va tancar per unes hores la connexió amb Espanya.

Canut ha explicat que les dades de l'associació normalment se situen per sota de les de la UHA perquè ells són hotels familiars i no compten amb societats que els donin suport, a més que fan promocions amb les quals els és "molt difícil competir".