Publicat 04/04/2014 15:07CET

Els germans Carulla arriben a un acord amb Fiscalia per evitar el judici per 9,6 milions

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

Els germans Carulla, propietaris del grup d'empreses Agrolimen, han arribat a un acord amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per evitar el judici per evasió fiscal acceptant abonar a Hisenda una responsabilitat civil de 4,68 milions d'euros (que amb els interessos suma 6,4), més una multa de 3,04 milions.

A l'acord, signat per les parts implicades, recollit per Europa Press, Lluís Carulla admet ser l'autor d'un delicte en el seu IRPF el 2006, i ser inductor de quatre delictes més en els IRPF dels seus germans Artur, Maria, Aurèlia i Montserrat, per la qual cosa el condemnen a 20 mesos de presó, que es poden eludir pagant una multa de 7.200 euros.

Segons consta a l'acord, els cinc germans van defraudar 4,689 milions d'euros a l'IRPF a l'exercici del 2006 a través de la de venda de la societat familiar Marimare a Arborinvest --també del grup d'empreses-- de 10.250 accions a aquesta última, a 6.000 euros l'acció, per 61,5 milions.

Amb aquests fons, la Corporació Agrolimen va ampliar capital per un import semblant al que va rebre Marimare, ampliació que va subscriure en solitari i en efectiu Marimare, i a continuació, es van formalitzar operacions de venda d'accions d'Arborinvest --que tenien els germans-- a Agrolimen, segons l'acord.

El total obtingut per les famílies amb aquestes operacions --que van tenir lloc entre octubre del 2006 i març del 2007-- va pujar a 50,9 milions, essent portades a terme en part per les pròpies persones físiques i en part per les societats patrimonials de recent creació, a les quals havien traspassat accions d'Arborinvest el juny del 2006.

"Aquesta operació es va realitzar amb una tributació mínima, aprofitant els avantatges que oferia el règim transitori de la normativa de l'impost per a transmissions patrimonials amb una determinada antiguitat", prossegueix l'acord.

Una vegada "aflorada l'operació real i practicades les corresponents liquidacions a cadascun dels germans imputats" les quotes defraudades de l'IRPF ascendeixen a 4,689 milions, que Lluís Carulla ja va consignar al jutjat juntament amb els interessos fins a 6,4 milions, per la qual cosa se li ha aplicat un atenuant de reparació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés