Publicat 17/6/2020 10:11:25 +02:00CET

Els funcionaris de l'Administració podran teletreballar quatre dies per cuidar menors i persones dependents

Funcionaris de justícia. Junta d'Andalusia
JUNTA DE ANDALUCÍA

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

Els funcionaris de l'Administració General de l'Estat es podran acollir a quatre dies de teletreball i un de presencial per cuidar menors de 14 i persones dependents després de l'acord entre el sindicat CSIF i el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

La resolució entrarà en vigor quan comenci la nova normalitat, a partir del 21 de juny, quan s'aixequi l'estat d'alarma i es determini la fi de la crisi sanitària derivada del coronavirus, segons ha informat el sindicat, que ha precisat que es tracta d'una modalitat "voluntària i reversible".

CSIF ha destacat que es tracta d'un acord "pioner" en l'organització del treball a Espanya, i també de la conciliació de la vida familiar i laboral, que tindrà continuació en la futura regulació del teletreball, que es començarà a negociar al juliol amb l'equip de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

En concret, aquesta resolució contempla quatre dies de treball no presencial i un de presencial per a les persones que tinguin al seu càrrec fills menors de 14 anys, dependents o amb patologies considerades de risc pel contacte amb el coronavirus.

Per a la resta de persones, el sistema ordinari de treball serà la modalitat presencial amb la possibilitat voluntària de, com a mínim un dia a la setmana, teletreballar.

CSIF ha valorat de manera "molt positiva" aquest acord i considera que hauria de ser la base per al futur acord del teletreball que haurà de regir les relacions laborals un cop acabi la pandèmia.

Contador
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista