Actualitzat 28/12/2017 16:18

Els forners i pastissers lleidatans defensen el roscón de reis artesà

Elaboració del Roscón, Roscón de Reyes
EUROPA PRESS

LLEIDA 28 des. (EUROPA PRESS) -

El Gremi de Forners de Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida s'han unit aquest dijous per mostrar les diferències entre els seus tortells de reis artesans amb els que elabora la gran indústria, ressaltant la gran quantitat d'additius que porten els industrials.

"Nosaltres elaborem el tortell de nata amb farina, mantega, nata i fruita i qualsevol de la indústria porta moltíssims additius, si veiem la seva composició sembla que estem parlant de química i no d'una recepta de cuina", ha assegurat el president del gremi de forners, Manel Llaràs.

Segons els dos gremis, els tortells artesanals suposen un 60% del consum però els de elaboració industrial estan guanyant quota de mercat, i aconsegueixen ja el 40%.