Publicat 10/3/2020 15:51:21 +01:00CET

Els fabricants i distribuïdors garanteixen que no faltaran existències als supermercats pel coronavirus

Lineals d'un supermercat gairebé buits.
EUROPA PRESS

Insten la població a "no fer provisió" de productes bàsics

MADRID, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Empreses de Fabricants i Distribuïdors (Aecoc) ha reiterat que les empreses de gran consum tenen la "capacitat" de reposar els productes perquè "no faltin existències" en els lineals, després de la gran afluència de clients de dilluns i d'aquest dimarts al matí als supermercats i hipermercats per fer provisió d'aliments per l'avanç del coronavirus a Espanya.

En concret, la patronal també ha recordat que les empreses de distribució espanyoles poden fer arribar els productes de les plataformes a les botigues en menys de 24 hores, per la qual cosa "no faltaran existències" de productes a les prestatgeries.

D'aquesta manera, fan una crida a la calma i demanen "no fer provisió" de productes bàsics, perquè els comerços espanyols estan "preparats" per garantir el servei de distribució de productes d'alimentació, tant en situacions de normalitat com en situacions extraordinàries com la que es viu actualment.

"Espanya compta amb una de les distribucions alimentàries més eficients d'Europa i, gràcies a un model de distribució de proximitat --amb prop de 400 plataformes logístiques repartides per tot el país-- pot proveir eficaçment més de 24.300 botigues", recalca Aecoc.

A més, la patronal de gran consum ha assenyalat que les companyies del sector estan "fent tots els esforços i treballen a ple rendiment" perquè no falti cap producte als punts de venda, després de les imatges de les darreres hores i d'aquest dimarts a primera hora del matí en les quals es veuen els lineals de supermercats buits, i també grans cues en botigues i centres comercials.