Publicat 22/6/2019 10:50:59CET

Els EUA estén un any les sancions a Corea del Nord

Donald Trump
Jim Loscalzo

MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest divendres que ha estès un any les sancions contra Corea del Nord, segons un comunicat del Departament d'Estat nord-americà.

"L'existència i el risc de l'augment d'armes a la península de Corea i les accions i polítiques del Govern de Corea del Nord continuen sent una inusual i extraordinària amenaça a la seguretat nacional,, política estrangera i economia dels Estats Units", ha indicat Trump en el comunicat.

L'enviat dels Estats Units per a la llibertat religiosa, Sam Brownback, ha assenyalat que les sancions s'usaran pels seus "horribles" registres sobre Drets Humans i llibertat religiosa.

"Corea del Nord és horrible en Drets Humans i llibertat de religió", ha indicat Brownback, qui ha posat l'exemple d'una dona que va ser enviada a presó per tenir una Bíblia, segons ha recollit l'agència de notícies sud-coreana Yonhap.

L'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, va afirmar l'11 de juny que una tercera cimera entre el president nord-americà i Kim és possible, si bé va dir que la pilota està a la teulada de Pyongyang.

Encara que Corea del Nord ha mantingut la seva promesa de no realitzar assajos nuclears o de míssils intercontinentals, Bolton va dir que Washington manté la seva "campanya de màxima pressió" perquè Kim encara no sembla haver pres la "decisió estratègica d'abandonar la cerca d'armament nuclear".

El mateix Trump va afirmar la setmana passada que havia rebut una "bonica" i "molt càlida" missiva enviada pel líder nord-coreà, al mateix temps que va descriure la seva relació amb Kim com a "molt bona".

L'última cimera celebrada a Hanoi al febrer va acabar sense acord i des de llavors els esforços diplomàtics semblen estar estancats. Pyongyang ha advertit que la seva paciència té un límit i que Washington ha de canviar el seu "enfocament" cap a Corea del Nord i acabar amb la seva hostilitat.