Els estibadors convoquen vaga i aturades als ports entre el 25 i 30 de novembre

Publicat 14/11/2019 15:41:35CET
Moll Sud del port de Huelva.
PUERTO DE HUELVA. - Archivo

Per reclamar que els convenis s'adaptin a la reforma del sector

MADRID, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

Els estibadors han convocat una jornada de vaga el proper 25 de novembre i aturades parcials entre els dies 26 i 30 per demanar que els convenis col·lectius dels ports s'adaptin a la nova normativa derivada de la reforma del sector aprovada el 2017, segons va informar la Coordinadora, el principal sindicat del sector.

El gremi de treballadors encarregats de la càrrega i descàrrega dels vaixells als ports protesta pel retard que acumula el nou acord marc del sector amb la patronal Anesco.

El sindicat considera "vital tancar sense demora" un marc normatiu general que empari les negociacions dels convenis de cadascun dels ports, atès que, segons assegura, han d'estar adequats a la nova normativa derivada de la reforma del sector abans que conclogui aquest any.

La Coordinadora indica que en cas que no s'adaptin a la nova norma "la professió de l'estiba queda en un forat legal sense cap garantia per als treballadors, perquè els convenis col·lectius seran nuls".

D'aquesta manera, el sindicat ha optat per convocar aturades novament, que tindran lloc dos anys després dels que van dur a terme en la primera meitat del 2017, quan el Govern espanyol va emprendre la reforma del sector per adequar-lo a la legislació europea i evitar una multa de la UE.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 4. 4

  Mor el treballador municipal que estava ferit d'una punyalada a Barcelona

 5. 5

  Trapero revela que el van temptejar per entrar en política

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista