Publicat 27/9/2019 13:25:31 +02:00CET

Els estands antimasclistes de Barcelona van atendre més de 10.000 persones durant l'estiu

La tinent d'alcalde de Feminismes, Laura Pérez
EUROPA PRESS

El 70% de les consultes les van fer dones menors de 25 anys

BARCELONA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha atès durant aquest estiu 10.286 persones, de les quals un 71% dones i d'aquestes més del 70% menors de 25 anys, a través dels estands antimasclistes que va habilitar el consistori.

Aquestes dades sumen les intervencions dels 26 professionals situats a tres estands: Front Marítim de l'1 d'agost al 24 de setembre, i a l'avinguda Maria Cristina i la platja del Bogatell, com a dispositiu especial durant la Mercè.

La tinent d'alcalde de Feminismes, Laura Pérez, ha detallat que l'estand de Front Marítim ha atès més persones de nacionalitat estrangera (per ordre, francesa, italiana i anglesa) i durant les nits de la Mercè s'han fet 21 intervencions, cap d'elles greu.

"Aquests estands són una aposta ja consolidada, perquè les dades demostren que cada vegada més persones saben que existeixen i s'hi acosten a fer consultes o per ser ateses", i ha dit que les dades no recullen les atencions en les festes majors dels barris de la ciutat.

Així mateix, ha assenyalat canvis conjunturals: "Vivim un moment en el qual s'està trencant amb el silenci, sobretot amb el de les dones més joves, i això és importantíssim i ho hem de continuar treballant, i preveu que la ciutat tindrà 62 punts liles al desembre.

EMPODERAR LES JOVES

Per això, ha apuntat que des de la regidoria de Feminismes i LGTBI "continuaran treballant les campanyes de comunicació de ciutat i interpel·laran diferents sectors de la societat, com ja s'ha fet en l'àmbit del comerç, de l'oci nocturn i el transport".

Pérez també ha alertat que no s'ha de construir un discurs de la por, sinó que cal reivindicar que les dones han de "posar els límits, continuar treballant les noves masculinitats i continuar empoderant les noies més joves".