Actualitzat 04/04/2016 15:05 CET

Els espanyols han declarat comptes i béns a Panamà per 1.139 milions, segons dades d'Hisenda

Pilar de Borbón
EUROPA PRESS

No declarar béns a l'estranger comporta multes de fins al 150% de les quantitats ocultes

   MADRID, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Els espanyols han declarat a Hisenda 1.139 milions d'euros en comptes, en valors i en immobles situats a Panamà, d'acord amb la presentació del model 720 de béns i de drets situats a l'estranger i amb informació referida al 2012, declarada el 2013 i en extemporànies posteriors fins a l'any 2015.

   Les dades aportades el passat mes d'octubre per l'Agència Tributària cobren aquest dilluns una importància especial després de conèixer que contribuents espanyols van utilitzar el despatx panameny Mossack Fonseca per obrir comptes a Panamà i a d'altres territoris considerats 'offshore', amb la presumpta intenció d'ocultar el seu patrimoni al fisc. Entre ells hi figuren, Pilar de Borbó, germana del rei Joan Carles, el cineasta Pedro Almodóvar o el futbolista Leo Messi.

   Concretament, els espanyols han declarat tenir a Panamà béns per import de 1.139 milions d'euros. D'aquest total, 52,8 milions estan dipositats en comptes bancaris, 75 milions d'euros més en accions o en participacions a entitats d'inversió col·lectiva i gairebé un milió d'euros en assegurances i en rendes temporals o vitalícies.

   El gruix de les inversions dels espanyols al país centreamericà es troba en valors i en drets per un import de 976,9 milions d'euros, i en immobles i en d'altres drets de propietat, declaren un total de 34 milions d'euros.

   Dels més de 200 estats i territoris on els espanyols declaren tenir béns a l'estranger, Panamà ocupa el lloc setzè per import. Encapçalen el rànquing Suïssa (19.800 milions d'euros), Luxemburg (9.979 milions), Països Baixos (7.540 milions), Regne Unit (5.200 milions) i Estats Units (5.000 milions).

   El model 720 va entrar en vigor el 2013, poc després que l'amnistia fiscal aprovada pel Govern espanyol, establís que els espanyols i els estrangers residents a Espanya han d'informar a Hisenda de tots els béns que tinguin fora (comptes, valors o immobles) sempre que superin els 50.000 euros.

   S'estableix una sanció mínima de 10.000 euros per no presentar el model, la tributació a la tarifa de l'IRPF del valor de la titularitat d'aquests béns a l'exterior com un guany patrimonial no justificat i imprescriptible (s'atribueixen a l'últim exercici no prescrit) i, finalment, si no presenten declaracions complementàries abans que l'Agència Tributària obri una investigació, una multa del 150% de la quantitat resultant.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés