Publicat 15/6/2019 17:42:58CET

Els edils de Barcelona d'ERC, BComú i JxCat prometen per imperatiu legal i diverses fórmules

Comença la sessió constitutiva de l'Ajuntament de Barcelona que preveu proclamar alcaldessa a Colau
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

Els edils de Barcelona d'ERC, BComú i JxCat han promès els seus càrrecs per imperatiu legal, en el ple de constitució amb el qual donarà començament el nou mandat a la ciutat, mentre que els del PSC, BCN Canvi-Cs i el PP s'han limitat a jurar-ho o prometre-ho.

Els regidors de BComú, inclosa l'alcaldessa, Ada Colau, han promès per imperatiu legal i fent referència als veïns de la ciutat i els seus drets, cada edil amb una fórmula diferent.

"Per imperatiu legal em comprometo amb els veïns perquè Barcelona sigui una ciutat d'esperança més justa, democràtica i feminista", ha promès Colau, que previsiblement serà investida com a alcaldessa de nou, amb suports de PSC i BCN Canvi-Cs.

Els edils d'ERC han promès també per imperatiu legal, inclòs el guanyador de les eleccions i el seu candidat, Ernest Maragall, i ho han fet per "servir la ciutadania de Barcelona i defensar els drets i llibertats i la justícia social".

Els de JxCat ho han promès per imperatiu legal i per mandat democràtic del poble de Catalunya i el seu compromís "amb la llibertat dels exiliats i dels presos polítics", part de la fórmula que no ha citat justament l'edil electe empresonat, Joaquim Forn, que assisteix a la sessió però després tornarà a la presó.

Els regidors del PSC, de BCN Canvi-Cs i del PP han promès o jurat el càrrec sense més apreciacions: Jaume Collboni (PSC) ho ha promès, i també ho ha fet Manuel Valls (BCN Canvi-Cs), mentre que Josep Bou (PP) ho ha jurat.