Publicat 14/06/2024 17:15

Els ecosistemes blaus de Catalunya i el Quebec (Canadà) intercanvien experiències i bones pràctiques

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó,  durant la visita a ISMER al Quebec (Canadà)
PUERTO DE BARCELONA

El Port de Barcelona ha presentat el seu projecte BlueTechPort adreçat a start-ups

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

Una delegació catalana formada per representants del Port de Barcelona (BlueTechPort) i la Generalitat (Ports de la Generalitat, Direcció General de Política Marítima, BlueNetCat i Icatmar) ha celebrat aquest dijous diverses reunions amb membres de l'economia blava del Quebec (Canadà) per compartir experiències i bones pràctiques.

La missió catalana va començar amb una reunió a Novarium, entitat amb la qual el Port de Barcelona va signar un acord de col·laboració el novembre del 2023, a Rimouski, on van ser rebuts pel seu CEO, Martin Beaulieu, informa la infraestructura portuària aquest divendres en un comunicat.

Després de repassar "les magnituds de l'economia blava" al Quebec --més de 2.500 milions de dòlars en projectes anuals, més de 200 institucions i més de 1.000 companyies--, el Port de Barcelona va presentar el seu projecte BlueTechPort, gestionat pel World Trade Center Barcelona, la primera fase del qual entrarà en funcionament al setembre als magatzems de Sant Bertran, després d'una fase 0 on ja s'ha esgotat tot l'espai.

El Port de Barcelona va abordar amb Novarium la possibilitat d'establir nous espais comuns de treball entre start-ups catalanes i del Quebec per continuar desenvolupant el conveni signat.

RECERCA APLICADA

A continuació, la delegació es va desplaçar a l'Institut Marítim del Quebec, IMAR, entitat especialitzada en la recerca aplicada a la indústria marítima i té per objectiu contribuir al desenvolupament del sector marítim mitjançant la innovació.

Finalment, van visitar la seu de l'Institut de Ciències del Mar, ISMER, pertanyent a la Universitat del Quebec a Rimouski, UQAR: és el primer centre de recerca del Canadà i estudia principalment la dinàmica costanera, la resiliència de l'ecosistema marí i la innovació marítima.

Dimecres, la comitiva catalana va visitar la incubadora de start-ups de la indústria del turisme, la cultura i el lleure MT Lab, fundada per Turisme Mont-real i la Universitat de Mont-real, i es va reunir amb l'empresa pública Investissement Quebec, dedicada a facilitar la internacionalització d'empreses.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés