Publicat 17/5/2019 20:06:43 +02:00CET

Els drons intel·ligents de DHL ja reparteixen paquets a la Xina de manera autònoma

Els dron intel·ligents de DHL ja lliuren paquets en Xinesa de forma autònoma
DHL

MADRID, 17 maig (Portaltic/EP) -

La companyia de missatgeria urgent DHL Express ha presentat aquest divendres el seu primer servei d'entrega amb dron, intel·ligents i automatitzats, que són capaços de lliurar paquets de fins a 5 quilos en entorns urbans i que ja s'han introduït a ciutats de la Xina.

DHL ha anunciat un acord amb EHang, companyia xinesa de vehicles aeris autònoms intel·ligents, per establir una associació estratègica i presentar una solució d'entrega amb dron intel·ligent que aborda els desafiaments de l'última instància.

El servei, que està disponible a zones urbanes de la Xina, inclou una ruta personalitzada, creada per a cada client, i cobreix una distància aproximada de vuit quilòmetres entre les instal·lacions del client i el centre de servei de DHL a Liaobu, Dongguan, província de Guangdong. La companyia espera estendre-ho a més àrees.

Emprant el vehicle aeri no tripulat de la sèrie Falcon d'EHang, la solució d'entrega supera la congestió del trànsit a les àrees urbanes. El temps d'entrega en un sol sentit es redueix de 40 a vuit minuts, segons DHL.

A més, amb l'ús del dron es poden estalviar costos de fins al 80 per cent per entrega, amb una reducció del consum energètic i de la petjada de carboni en comparació del transport per carretera.