Publicat 14/04/2015 15:54

Els cursos 'Forma't al Port' planegen ampliar el 'hinterland' i incloure l'àmbit aeroportuari

E.Rodés. J.Colldecarrera, J.M.Fortuny y P.Ros
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

Els cursos 'Forma't al Port' planegen ampliar el seu 'hinterland' amb estudiants més enllà de Barcelona i El Prat de Llobregat, així com afegir a la logística l'àmbit aeroportuari en la formació amb vista a pròximes edicions.

Així ho ha manifestat aquest dimarts en roda de premsa el director de l'Escola Europea de Short Sea Shipping, Eduard Rodés, que ha estat acompanyat pel president del Comitè Executiu i director del Consell Rector de la Comunitat Portuària de Barcelona, Joan Colldecarrera; el gerent de la Fundació BCN Formació Professional, Pere Ros, i el sotsdirector general d'Ordenació i Inspecció de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Josep Maria Fortuny.

Aquests cursos són una iniciativa promoguda pel Port de Barcelona, l'Escola Europa de Short Sea Shipping, la Fundació BCN Formació Professional i Barcelona Catalunya Centre Logístic dirigida a estudiants del cicle superior de Comerç Internacional i els de Transport i Logística de centres de formació de Barcelona i El Prat.

El seu objectiu és proporcionar coneixement sobre la indústria logística i l'àmbit marítim, així com contribuir a la formació dual, ja que els estudiants podran compatibilitzar la formació en els centres educatius amb pràctiques en empreses.

En aquesta primera edició han participat més de 70 alumnes, tot i que el potencial és d'uns 280 anuals, i es preveu que el número vagi augmentant en les pròximes edicions, la qual cosa requerirà més finançament: "No ens ho volem menjar tot de cop. Hem de buscar finançament per als alumnes que vinguin de noves zones", ha dit Rodés.

Ha afegit que actualment s'estan mantenint converses amb AENA per estendre els coneixements en l'àmbit aeroportuari: "Volem muntar un programa prou fort per satisfer tot el món. L'extensió serà geogràfica i logística".

El projecte es desenvolupa en tres cursos acadèmics (2014-2015, 2015-2016 i 2016-2017) amb edicions a la primavera i tardor --la següent tindrà lloc a l'octubre--, i les classes s'imparteixen en català, castellà i anglès: "L'anglès és fonamental en aquest sector", ha dit Rodés.

TRES ITINERARIS

El curs consta de tres itineraris: L'opció A, que costa 260 euros, consta de 30 hores de formació i inclou una visita al Port de Gènova, mentre que la B, de 19 hores i 150 euros, i la C, d'11 hores i 20 euros, es desenvolupen a la capital catalana i inclouen transport intermodal i visites a les diferents instal·lacions del Port de Barcelona.

Colldecarrera ha sostingut que l'objectiu del projecte és "motivar les empreses a contractar alumnes impulsant la formació dual", cosa en la qual ha coincidit Ros, que s'ha mostrat preocupat per l'ocupabilitat dels joves, ja que, segons ha dit, les empreses manifesten que actualment molts estudiants els arriben amb dèficits de formació.

Per la seva banda, Fortuny, ha expressat el suport de la Generalitat a aquesta iniciativa, i ha apuntat a la necessitat que els alumnes comptin, cada vegada més, amb més formació especialitzada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés