Publicat 28/09/2016 19:06CET

Els crítics del PSOE presenten 17 dimissions de membres de l'executiva Federal per provocar el cessament de Sánchez

Imagen de Pedro Sánchez en su sede del PSOE de Ferraz
EUROPA PRESS

Al·leguen que suposen més del 50% dels integrants originaris i que constitueixen un suposat de cessament de tots els seus membres

MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

Els crítics del PSOE han presentat aquesta tarda a Ferraz la dimissió de 17 membres de la Comissió executiva Federal del partit de manera que pretenen precipitar la dissolució d'aquest òrgan i la caiguda del secretari general, Pedro Sánchez. Asseguren a l'escrit lliurat a primera hora d'aquesta tarda a Ferraz que les dimissions actuals amb les tres vacants ja produïdes, suposen més del 50% dels integrants originaris i que constitueixen un suposat cessament de tots els seus membres inclòs el secretari general.

El llistat de firmes ha estat lliurat a Ferraz pel secretari de Política Federal i número tres del partit, Antonio Pradas, qui ha accedit a la seu pel garatge, acompanyat de la secretària d'Immigració, Eva Matarín, dirigent del PSM i pròxima a l'exsecretari regional Tomás Gómez.

DEMANEN QUE S'INCLOGUI A L'ORDRE DEL DIA DEL COMITÈ FEDERAL

L'escrit que acompanya al llistat de firmes demana que es doni trasllat del mateix a la presidenta del Comitè Federal i a la Comissió Federal d'Ètica i Garanties perquè s'inclogui a l'ordre del dia del Comitè Federal convocat per al dissabte la dissolució de la Comissió executiva Federal, així com el cessament de les seves funcions i que acordin les "mesures estatutàries i polítiques que corresponguin en el seu si".

En el text es realitzen aquestes peticions sense perjudici d'allò disposat a l'article 4.2 i 3.3 del Reglament de la Comissió Federal d'Ètica i Garanties, pel que fa a les seves funcions d'interpretació de les normes estatutàries i reglamentàries així com de l'emissió dels Dictàmens que es precisin.

El sector crític considera que, segons els Estatuts del PSOE, la Comissió executiva Federal quedaria dissolta quan s'haguessin quedat vacants o dimitit la meitat més un dels membres de la mateixa nomenats a l'últim Congrés Federal.

A l'últim conclave dels socialistes, celebrada el juliol de 2014, es van nomenar 38 membres. Però en aquest temps s'han produït dues dimissions, les de José Ramón Gómez Besteiro i la de Javier Abreu. I a elles s'ha sumat també la mort de Pedro Zerolo.

VACANTS "PERÒ DEL 50% DELS INTEGRANTS ORIGINARIS"

Aquestes tres vacants sumades a les 17 dimissions d'avui totalitzen 20, el que fa la meitat més un dels membres de la Comissió executiva Federal del partit. És a dir, que "han deixat de pertànyer a la mateixa més del 50% dels seus integrants originaris", apunten a l'escrit.

Amb això, adverteixen que es constata el suposat previst a l'article 7.0 del Reglament del Comitè Federal, que estableix que "quan les vacants a la Comissió executiva Federal afectin a la Secretaria General, o a la meitat més un dels seus membres, el Comitè Federal haurà de convocar Congrés extraordinari per a l'elecció d'una nova Comissió executiva Federal".

A més, asseguren que "en tot cas" les vacants que es produeixen amb l'entrega de l'esmentat document "constitueixen un suposat de cessi en les seves funcions de la totalitat dels integrants, inclòs el Secretari General, tal com assenyala l'article 41 dels Estatuts Federals". En aquest article s'especifica qui componen la Comissió executiva Federal.

Els dimissionaris procedeixen de les federacions d'Andalusia, Castella-la Manxa, València, Madrid, Catalunya, Canàries, Aragó i Extremadura. Precisament, les federacions on els crítics amb Pedro Sánchez asseguren tenir majoria de suports en contra del secretari general.

El llistat dels 17 membres de la Comissió executiva Federal del PSOE és el següent:

Per Andalusia: Micaela Navarro (presidenta del PSOE), Antonio Pradas (secretari de Política Federal), María José Sánchez Rubio (secretària de Sanitat, Estefanía Martín Palop (secretària de Formació), Noemi Cruz (Secretària de Cooperació per al Desenvolupament) i els vocals Francisco Pizarro i Juan Pablo Durán.

Per Castella-la Manxa: Emiliano García-Page (vocal), Manuela Galiano (secretària de Petits Municipis) i Luz Rodríguez (secretària de Feina).

Per la Comunitat Valenciana: Ximo Puig (secretari de Reformes Democràtiques).

Per Madrid: Tomás Gómez (vocal) i Eva Matarín (secretària d'Immigració).

Per Catalunya: Carme Chacón (secretària de Relacions Internacionals).

Per les Canàries: José Miguel Pérez (secretari d'Educació).

Per Aragó: Carlos Pérez Anadón (vocal).

Per Extremadura: María Ascensión Murillo (vocal).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés