Publicat 28/09/2016 21:36CET

Els crítics del PSOE creuen que la Comissió de Garanties ha d'emetre dictamen avalant que l'executiva està dissolta

Pedro Sánchez en la reunión de la Ejecutiva Federal en Ferraz
EUROPA PRESS

Els crítics del PSOE creuen que la Comissió de Garanties ha d'emetre dictamen avalant que l'executiva està dissolta

MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

Els crítics del PSOE amb Pedro Sánchez creuen que la Comissió Federal d'Ètica i Garanties del partit ara ha d'emetre un informe en el qual s'avali que l'executiva Federal està dissolta, segons han assegurat a Europa Press fonts d'aquest sector del PSOE.

De fet, a l'escrit presentat avui a Ferraz amb la dimissió de 17 membres de la direcció del partit, s'apunta que aquesta Comissió pot aportar els esmentats informes interpretant les normes estatutàries.

En el citat escrit s'argumenta aquesta possibilitat recordant allò disposat en els articles 4 punt II i 3 punt III del Reglament de l'esmentada Comissió.

El citat punt 4 explica que entre les competències de la Comissió de Garanties està la d'"interpretar amb caràcter general els Estatuts i Reglaments del Partit, així com el Codi Ètic" i aplicar-lo "directament a l'àmbit de les seves competències amb la finalitat d'aconseguir la seva efectiva observança en la conducta dels afiliats i les afiliades del partit i de quants assumeixin responsabilitats polítiques".

I en el punt 3 s'explica que aquesta Comissió pot "emetre dictàmens no vinculants a sol·licitud dels diversos òrgans col·legiats del Partit".

El ja dimitit secretari de Política Federal, Antonio Pradas, ha assegurat avui a les portes de Ferraz que la Comissió Federal d'Ètica i Garanties està disposada a reunir-se per majoria.

Aquesta Comissió està integrada per: María Isabel Celáa, que és la presidenta i ha estat Consellera d'Educació amb Patxi López en el Govern basc; María Jesús Montero Cuadrado, és Consellera d'Hisenda i Administració Pública de la Junta d'Andalusia; Inés Ayala Sénder, eurodiputada i pertany a la federació aragonesa; Wilfredo Jurado Rodríguez, ha estat regidor de Parla i mà dreta de Tomás Gómez a l'Ajuntament d'aquesta població i Félix Bolaños García, lletrat del Banc d'Espanya i l'expert de l'equip per als temes jurídics.

L'esmentada Comissió pot reunir-se al marge de l'executiva Federal, de fet, César Luena ha dit que ell no tenia competències per convocar-la. Els crítics esperen que aquest òrgan del PSOE emeti un dictamen en què s'avali el seu plantejament que la Comissió executiva Federal queda dissolta a l'estar vacants la meitat més un dels seus membres originaris emanats de l'últim Congrés de juliol de 2014.

Aquest informe hauria de ser elevat al Comitè Federal perquè fora sotmès a la seva votació, segons asseguren les fonts consultades per Europa Press.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés