Publicat 20/9/2019 16:15:55 +02:00CET

Els creadors hauran de demostrar la seva autenticitat i rellevància per verificar el seu canal de YouTube

Logo de YouTube
PIXABAY - Archivo

MADRID, 20 set. (PORTALTIC/EP) -

YouTube ha anunciat un canvi en els requisits de verificació de canals pel qual els creadors que tinguin més de 100.000 subscriptors ja no estaran verificats automàticament, i, en canvi, l'empresa analitzarà la seva autenticitat i rellevància.

Google ha publicat en el seu blog oficial la introducció de nous canvis al programa de verificació de canals, que entraran en vigor a partir de l'octubre. La companyia afirma que el seu objectiu és que "quan els espectadors visiten YouTube, sàpiguen que el canal que estan veient representa de forma oficial els creadors, els artistes, les figures públiques o les empreses".

Un d'aquests canvis afecta els criteris establerts per YouTube per verificar un canal --una informació que indica si el canal que estan veient els usuaris és l'oficial--. Fins ara, aquells que comptaven amb més de 100.000 subscriptors aconseguien la verificació de manera automàtica quan la sol·licitaven, sense passar per una prova d'autenticitat.

YouTube ha volgut modificar això i ha introduït un nou criteri on "es prioritza la verificació d'aquells comptes que són més rellevants i l'autenticitat dels quals cal ser comprovada", afirma la companyia.

Per comprovar la seva autenticitat, YouTube s'assegura que el canal pertany al creador, artista, figura pública o companyia que diu representar. I per comprovar la seva rellevància es fixa si compleix amb factors com que el canal representi una persona coneguda o molt buscada.