Publicat 1/4/2019 19:02:32 +02:00CET

Els contractes de manteniment d'aplicacions de la Generalitat augmenten la presncia de pimes

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

L'adjudicació de nous contractes de manteniment d'aplicacions de la Generalitat ha incrementat la presncia de les pimes catalanes del sector TIC respecte als contractes actuals, amb un 60% de les adjudicacions.

En un comunicat aquest dilluns, la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública ha informat que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) ha aprovat l'adjudicació de contractes de 1.693 aplicacions per un valor de 380,27 milions d'euros per tres anys.

A més, ha augmentat el nombre de provedors --un ter dels contractes s'ha adjudicat a noves empreses--, amb el que es pretén "dinamitzar el sector TIC catal" i afavorir la concurrncia i la competncia entre empreses tecnolgiques catalanes.

També han cercat "potenciar el teixit industrial del sector TIC com el sector clau per a l'economia catalana i motor de creació d'ocupació", així com fomentar la innovació i la presentació de plans d'igualtat per part de les empreses licitadores.

Amb aquesta adjudicació, la inversió en innovació per part de les empreses adjudicatries ha crescut "en més de 2 milions d'euros i ha generat una borsa de 63.000 hores per a la transformació digital" dins de l'administració.