Publicat 14/10/2019 19:20:22CET

Els condemnats per l'1-O continuen apostant pel diàleg per desbloquejar el conflicte

Muntatge amb les cares dels líders independentistes de l'1-O  i presos del procès
MONTAJE CON ROSTROS DE LÍDERES INDEPENDENTISTAS

Volen una Catalunya independent, però per sobre d'això, que el poble decideixi

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

Els condemnats pel Tribunal Suprem per impulsar l'1-O han reafirmat aquest dilluns el seu compromís amb el diàleg com la fórmula per desbloquejar el conflicte polític a Catalunya, en un article conjunt difós després de conèixer-se la sentència i consultat per Europa Press.

"La sentència que ens condemna injustament a 100 anys de presó per defensar pacíficament el dret a l'autodeterminació, no és un obstacle, al contrari, per tornar a expressar el nostre compromís amb el diàleg i renovar l'aposta per trobar, mitjançant vies democràtiques, una solució al conflicte", recalquen.

Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull coincideixen que la sentència "no ha fet justícia"

"La sentència és la trista culminació d'una instrucció que no ha respectat les garanties processals pròpies de l'estat democràtic i de dret. L'Estat ha buscat venjança i càstig", critiquen.

Veuen mancances processals en el que qualifiquen de causa contra l'independentisme en l'"ús i abús de la presó preventiva, en els escrits acusatoris de la Fiscalia, en els informes creatius de la Guàrdia Civil" i en declaracions de polítics que anticipaven decisions dels tribunals.

Asseguren que el processament per rebel·lió, un delicte que finalment no recull la sentència malgrat que la Fiscalia el demanava, demostra que era "premeditat, amb l'únic propòsit de segrestar la voluntat ciutadana expressada" en les eleccions.

També asseguren que mantenen intacte el convenciment que la decisió sobre el futur de Catalunya "pertany només a la ciutadania del país".

"Des de la presó de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric, renovem públicament el nostre compromís amb la democràcia per continuar defensant amb plena convicció i determinació el futur del nostre país. La nostra aposta passa perquè Catalunya sigui un estat independent en forma de república", proposen.

Amb tot, subratllen que abans d'independentistes són demòcrates, per la qual cosa afirmen que no renunciaran que siguin els ciutadans els que "s'expressin lliurement a les urnes per decidir el futur del país".