Publicat 19/5/2020 15:50:06 +02:00CET

Els comuns votaran en contra del decret del Govern que fixa el pagament per pacient a la privada

La líder dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, en una imatge d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

   BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

   Els comuns votaran en contra del decret 12/2020 de mesures extraordinàries davant el coronavirus que el Govern portarà aquest dijous al ple del Parlament per a la seva validació, ja que no comparteixen el pagament que estableix a la sanitat privada i concertada per pacient atès amb Covid-19.

   Des de CatECP, consideren que aquest preu per pacient no s'ha calculat de forma "transparent", i destaquen que és superior al fixat en altres comunitats autònomes, han assenyalat fonts dels comuns a Europa Press.

   Han emplaçat la resta de grups parlamentaris a votar en contra d'aquest decret perquè no prosperi, de cara a una votació que es produirà en un ple que abordarà la validació d'altres decrets promoguts per combatre el coronavirus.

   Aquest decret estableix que els centres podran facturar activitat extraordinària derivada de l'atenció prestada en la lluita contra la pandèmia, amb 43.000 euros per alta hospitalària per Covid-19 amb estada en l'Unitat de Cures Intensives (UCI).

   També fixa el pagament per alta sense estada en UCI --de 2.500 euros per menys de 72 hores, i de 5.000 euros per més--, així com altes de convalescencia en pavellons i hospitals de campanya, de 1.381 euros; altes d'hospitalització en domicili, de 942 euros, i proves PCR, de 93 euros, entre altres preus.

Contador