Publicat 29/11/2019 12:55:39 +01:00CET

Els comuns troben "positiva" la reunió entre ERC i el PSOE sobre la investidura

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia
EUROPA PRESS

Diu que negocien amb el Govern els comptes del 2020 però "no sempre hi ha una interlocució clara"

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de CatECP al Parlament, Susanna Segovia, ha celebrat aquest divendres que la reunió de dijous entre ERC i el PSOE sobre la investidura va ser "positiva" i espera que aquesta negociació pugui culminar amb Pedro Sánchez investit president abans de Nadal.

En roda de premsa, ha afirmat que la reunió ha estat una primera trobada "perquè es pugui parlar" i ha destacat que el compromís de continuar parlant i de reunir-se la setmana vinent evidencia que és un pas endavant.

Per ella, el diàleg i la recerca de solucions sempre "és positiu per a Catalunya", i ha reivindicat que materialitzar l'acord de govern entre el PSOE i Unides Podem és el millor que li pot passar.

Preguntada per com va la negociació del pressupost de la Generalitat de l'any vinent, Segovia ha dit que està avançant, tot i que ha lamentat que "no sempre hi ha una interlocució clara" amb el Govern.

També s'ha referit al tweet del president de la Generalitat, Quim Torra, en el qual va demanar a l'independentisme escoltar unes reflexions de l'escriptor Paul Engler que aconsella més polarització i alts nivells de sacrificis als catalans si volen obtenir la independència.

La dirigent dels comuns ha criticat que això "és una mostra més que el president Torra no aposta per les solucions, no es decanta per desescalar", per la qual cosa li ha tornat a demanar que abandoni el càrrec si no està disposat a governar.

DECRET DIGITAL

Sobre l'abstenció d'Unides Podem en el decret contra l'anomenat decret digital que va aprovar dimecres la Diputació Permanent del Congrés, Segovia ha explicat que no creu que sigui un bon decret perquè conté aspectes "perillosos", però que es van abstenir perquè tenen el compromís del PSOE que canviaran algunes coses.

"És una oportunitat per realment fer que aquest decret no sigui tan lesiu en aquests aspectes. És una abstenció acompanyada de la necessitat de parlar i canviar el decret", ha conclòs.