Publicat 12/5/2020 17:51:46 +02:00CET

Els comuns proposen que el Parlament condemni el finançament il·legal de CDC en el cas Palau

Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull en l'última sessió del judici del cas Palau
POOL - Archivo

   BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   Els comuns han presentat aquest dimarts una proposta de declaració institucional perquè el Parlament condemni el finançament il·legal de CDC després de la sentència del Tribunal Suprem del cas Palau.

   La declaració proposada pels comuns, recollida per Europa Press, defensa que "és necessària una condemna del Parlament davant aquests fets i un compromís sòlid contra aquestes pràctiques que han caracteritzat una manera de fer política i un determinat moment històric".

   "Ara fa falta que el Govern de la Generalitat i el seu president es posicionin públicament de manera clara, expressant el seu rebuig i exigint a CDC al ràpid retorn dels 6,6 milions d'euros a les arques públiques", resa el text de la declaració.

   Subratlla que una democràcia sòlida necessita que la ciutadania pugui confiar en les seves institucions i que els abusos de poder no quedin impunes, per la qual cosa reivindica "la màxima transparència institucional des de l'aplicació de bones pràctiques en l'exercici del poder".

   "Per aquest motiu, el Parlament expressa el seu total i unànime rebuig a qualsevol pràctica corrupta, arbitrària o discrecional, i en particular davant aquesta condemna a CDC, que suposi un atemptat contra el bon funcionament institucional que ha de caracteritzar a totes i cadascuna de les institucions del nostre país. El poble de Catalunya mereix una democràcia allunyada de qualsevol sospita", conclou.

Contador