Publicat 30/6/2020 16:32:12 +02:00CET

Els comuns proposaran mesures de reconstrucció per a un model feminista i ecologista

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, aquest dimarts en roda de premsa
POOL

Plantegen revertir la privatització dels serveis socials

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, ha dit aquest dimarts que presentaran 15 propostes de resolució que apostin per un model econòmic i social equitatiu i redistributiu "més feminista, just i ecologista" en el ple del Parlament per a la reconstrucció i reactivació social i econòmica després de la crisi del coronavirus.

En una conferència de premsa telemàtica, ha explicat que presentaran accions per "replantejar models" de polítiques públiques en matèries de salut, com revertir la privatització dels serveis socials o recuperar les externalitzacions.

"No podem mercantilitzar les cures i no podem mercantilitzar els serveis socials", ha insistit, per la qual cosa proposaran fixar un 7% mínim del PIB destinat a la sanitat per fer front a la precarietat del sector i millorar les condicions laborals dels professionals.

ECONOMIA I FISCALITAT PROGRESSIVA

Segons Segovia, la reconstrucció i la sortida de la crisi derivada del coronavirus no es pot concebre sense reformar la fiscalitat, i ha defensat que caldran "més recursos públics".

En aquest sentit, ha apostat per una reforma fiscal "verda i progressiva, en la qual qui més té, pagui més; i qui més contamina, pagui més".

Per fer-ho proposaran mesures que contemplen avançar la reforma de l'impost de societats o reformar el règim de les socimi, i ha remarcat la necessitat de "situar Catalunya en la mitjana Europa de càrrega fiscal", fet que segons ella s'aconsegueix amb una proposta fiscal progressiva.

ECOLOGISME I SOSTENIBILITAT

Un altre eix de les seves propostes és la productivitat i l'ecologia, motiu pel qual ha defensat un model productiu basat en la transició ecològica, en l'ocupació de qualitat, la ciència i investigació i en l'economia social.

En aquesta línia, s'ha decantat per impulsar un nou pacte nacional per la indústria que fomenti les inversions, que prioritzi la indústria sostenible i energèticament eficient.

Ha instat a posar les polítiques feministes al centre de la reconstrucció i ha assegurat que "la sortida d'aquesta crisi no la pot liderar un govern que està permanentment dividit".

Així, ha remarcat la urgència de celebrar eleccions i ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que en faci pública la data "com més aviat millor" i que no posi els interessos del partit per davant del dels ciutadans.

Contador