Publicat 15/3/2019 16:24:58 +01:00CET

Els comuns expulsen Nuet del seu grup parlamentari per concórrer amb ERC

Av.- 28A.- Els comuns expulsen Nuet del seu grup parlamentari per concórrer co
EUROPA PRESS

Albiach acusa ERC d'estar "promovent el transfuguisme"

BARCELONA, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

CatECP ha expulsat aquest divendres el seu diputat Joan Josep Nuet del grup al Parlament, després que aquest dijous es confirmés que concorrer a les eleccions generals del 28 d'abril amb ERC.

En roda de premsa, la presidenta dels comuns a la Cambra, Jéssica Albiach, ha explicat que el grup s'ha reunit i ha decidit de manera unnime expulsar Nuet perqu veuen "incompatible la seva decisió personal" de presentar-se a les llistes d'ERC i seguir amb el grup parlamentari de CatECP.

Després de conixer-se aquest dijous que Nuet ser present en les llistes d'ERC per a les generals, CatComú el va suspendre cautelarment de la militncia i van demanar al grup dels comuns al Parlament que prengués les mesures necessries per expulsar-lo del grup.

Albiach ha argumentat que el grup parlamentari respon a un ideari, a una organització i compta amb un codi tic "que rebutja prctiques de l'antiga política com és el transfuguisme", per la qual cosa considera que Nuet no pot continuar.

A més, ha sostingut que "el mínim que podria fer" Nuet és entregar l'acta de diputat perqu, al seu judici, la va aconseguir quan va formar part d'un projecte collectiu del que ara es desvincula.

Ha afirmat que ja han registrat l'expulsió a la Cambra per que no l'hi han comunicat directament perqu "fa tres setmanes que no assistia a les reunions del grup".

CRÍTIQUES A ERC

Albiach ha criticat ERC per "promoure la prctica del transfuguisme", com creu que també est fent Cs.

"De la mateixa manera que en la corrupció sempre hi ha un corruptor i un corrupte, perqu sigui possible el transfuguisme cal un partit que ho promogui i un individu que prengui una decisió personal per continuar en política, en aquest cas després de 28 anys com a crrec públic", pel que fa a Nuet.

Així, ha insistit que el transfuguisme és una prctica de l'anitga política que "l'única cosa que fan és generar desafecció i rebuig", i ha defensat que els projectes collectius estan per sobre de les aspiracions personals, per la qual cosa ha demanat a ERC i Cs deixar de promoure accions d'aquest tipus.

Quan ha estat preguntada per si aix fa perillar els possibles acords postelectorals amb ERC, la dirigent dels comuns ha avisat que el partit republic "amb les seves prctiques de foment del transfuguisme el que fa és allunyar-se d'un escenari d'aliances mplies i progressistes".

SOBIRANISTES

Juntament amb Nuet, la diputada Elisenda Alamany va crear la plataforma Sobiranistes, crítica amb el partit per considerar que els comuns s'estaven apartant del rumb sobiranistes que ells defensaven.

Alamany va deixar, primer, de ser portaveu del grup parlamentari i després, directament, el grup dels comuns per va mantenir la seva acta i va continuar com a diputada no adscrita al Parlament i, més tard, amb Nuet, va presentar la marca Nova com a partit polític.

La diputada no adscrita també ha estat mantenint converses amb el candidat a les municipals per Barcelona dels republicans, Ernest Margall, per anar en la seva llista com a número dos, encara que aquestes negociacions no estan tancades.

En aquest sentit, Albiach ha reiterat que en aquesta legislatura no hi ha hagut cap votació diferenciada dins del grup i que la posició dels comuns contra el judici del procés sobiranista al Tribunal Suprem sempre ha estat clara, malgrat que "moltes vegades s'ha utilitzat d'excusa" per la ideologia liderada per Alamany i Nuet.

"No hi ha diferncies ideolgiques i aix s'ha demostrat. El que hi ha és la creació de partits instrumentals per practicar el transfuguisme", ha sentenciat, en allusió als Sobiranistes.