Publicat 9/7/2020 16:15:51 +02:00CET

Els comuns exigeixen al Parlament l'ocupació "estable" del personal de les residències

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, en el ple del Parlament del 21 de maig del 2020.
PARLAMENT - Archivo

Aposten per un model basat en l'autonomia personal

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

Els comuns han registrat al Parlament un conjunt de propostes de resolució sobre la gestió de les residències de gent gran i persones amb discapacitat durant la pandèmia de la covid-19 que, entre d'altres mesures, defensen una ocupació "estable i de qualitat", més qualificada i reconeguda socialment per als professionals.

En el text de la proposta que s'ha registrat aquest dimecres i que ha recollit Europa Press, el grup ha sol·licitat l'actualització "urgent" --abans que acabi el juliol--, de les ràtios de personal dels centres residencials.

A més, ha reclamat organitzar, en el termini d'un mes, en una comissió d'experts independents una auditoria que analitzi tant la gestió de les residències com la gestió del Govern de la crisi del coronavirus.

MESURES BASADES EN L'AUTONOMIA PERSONAL

A més, ha exigit impulsar un pla de mesures per pal·liar l'increment de les llistes d'espera que es poden produir en els propers mesos i articular accions per garantir l'autonomia personal dels afectats.

Una altra de les propostes de resolució demana dissenyar un model d'atenció sociosanitària integrada i centrada en l'autonomia personal i en les persones que viuen al seu propi domicili.

També han exigit impulsar un sistema de benestar que posi les cures al centre, amb l'elaboració d'un mapa residencial de Catalunya i el disseny de zones de proximitat per garantir un accés "equitatiu i transparent" per territoris.

En una altra proposta, ha demanat al Govern reforçar la coordinació amb els serveis sanitaris per establir protocols d'emergència adaptats a les necessitats del col·lectiu, a més de crear un fons extraordinari per afrontar els sobrecosts que les entitats socials han patit durant la pandèmia.

el més llegit

 1. 1

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 2. 2

  Torra planteja un possible confinament de la Cerdanya però Salut el descarta

 3. 3

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 4. 4

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 5. 5

  El Col·lectiu de socis de la Confraria de Pescadors de les Cases d'Alcanar, premiat amb la Placa de la Pesca catalana