Publicat 26/3/2019 13:44:50 +01:00CET

Els comuns demanen que el Parlament investigui els abusos sexuals en "l'espai educatiu religiós"

Els comuns cerquen que el Parlament investigui els abusos a "l'espai educativ
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

La diputada dels comuns al Parlament Marta Ribas ha anunciat aquest dimarts que presentaran una moció en el proper ple de la Cambra que demana crear una comissió d'investigació sobre els "casos de violncies sexuals contra nens i joves en l'espai educatiu religiós".

En roda de premsa, ha explicat que ha estat des del comenament de la legislatura provant sense xit acordar amb la resta de grups la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas Maristes i ara volen impulsar una comissió que englobi tots els casos d'aquest tipus que s'han produt a Catalunya.

Ribas ha criticat els grups per no haver-los donat suport a crear aquesta comissió: "L'única cosa que hem rebut per part dels grups han estat demores i 'nos'", per la qual cosa ha assegurat que ara els emplacen a posicionar-se públicament en el ple en la votació de la moció.

La diputada de CatECP ha afirmat que han parlat aquesta qüestió amb el PSC-Units i Cs perqu, segons ella, són els grups que s'havien comproms amb el pare que va destapar el cas Maristes de presumptes abusos a diversos collegis, Manuel Barber, a crear aquesta comissió, per que han rebutjat fer-ho perqu opten "per altres vies per solucionar aquesta qüestió".

Així mateix, ha acusat JxCat i ERC de no veure amb bons ulls crear aquesta comissió perqu "saben que entre d'altres coses s'investigar el paper" de la Conselleria d'Educació.