Publicat 7/8/2020 20:05:18 +02:00CET

Els comuns demanen al Parlament que es decideixi la forma política de l'Estat amb un referèndum

   BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

   Els comuns han registrat aquest divendres al ple monogràfic del Parlament sobre la monarquia una proposta de resolució que defensa que "serà la ciutadania, amb el seu vot en un referèndum, qui decideixi sobre la forma política de l'Estat".

   Al document de la proposta de resolució, consultat per Europa Press, els comuns censuren les actuacions de Joan Carles I, que "confonen inviolabilitat amb impunitat i que són impròpies" d'un sistema democràtic del segle XXI.

   A més, el grup ha demanat que, mitjançant els canvis normatius corresponents, se li retiri a Joan Carles I el títol de Rei i els honors, a més de tots els privilegis que aquesta condició comporta.

   També ha demanat aplicar els "canvis legislatius necessaris per regular l'exercici de les funcions del Cap d'Estat i de la seva família", a més de que se li prohibeixi l'obertura de comptes a l'estranger i evitar la impunitat davant possibles fets delictius.

   En un altre punt, el grup ha afirmat que les actuacions del Cap d'Estat han d'estar sotmeses a control públic i parlamentari, ja sigui en comissions d'investigació o en compareixences a les Corts Generals amb auditories periòdiques.