Publicat 11/3/2019 13:02:46 +01:00CET

Els comuns demanen a JxCat "no bloquejar" la política al Congrés

28A.- Els Comuns Demanen A Jxcat "No Bloquejar" La Política Al Congrés
EUROPA PRESS

Mena considera que Puigdemont ha "renunciat a fer política a l'Estat"

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha alertat aquest dilluns que JxCat vol "bloquejar" la política al Congrés en haver presentat diversos presos sobiranistes en els primers llocs de les llistes electorals per als comicis del 28 d'abril.

En roda de premsa, ha acusat l'expresident Carles Puigdemont d'haver "renunciat a fer política a l'Estat", com considera que també estan fent a Catalunya.

Així mateix, ha defensat que les institucions han de servir "per desbloquejar la situació actual", per la qual cosa ha demanat a JxCat que vagi al Congrés a fer política i no a bloquejar-la.

"Ens agradaria que qualsevol candidat tingués clar que l'eina per solucionar els conflictes polítics és el dileg, són els acords i la negociació d'un referndum que tingui validesa a l'Estat i en la comunitat internacional", ha afirmat.

En aquest sentit, Mena ha argumentat que les eleccions generals han de servir per desbloquejar el conflicte entre Catalunya i la resta de l'Estat, per la qual cosa espera que "ningú no tingui temptacions d'utilitzar les generals per bloquejar la situació política".

Davant la possibilitat que els candidats que es troben a la presó o a l'estranger tinguin dificultats per obtenir la seva acta de diputat si són elegits, ha avisat que els comuns defensaran els drets de qualsevol diputat i que treballaran "perqu es normalitzi la situació política".

A més, ha reivindicat que els comuns aniran al Congrés a aconseguir la llibertat dels presos sobiranistes, un referndum pactat i a atendre les demandes socials dels catalans: "L'única garantia de canvi, de llibertat i democrcia avui es diu En Comú Podem".

8 DE MAR

Mena ha destacat que la vaga general feminista del 8 de mar va demostrar que "existeix una majoria democrtica política i social a tot l'Estat" que reclama avanar en la democrcia, de manera que ha assenyalat que el feminisme és la solució democrtica a la situació actual.

També ha condemnat l'atac "xenfob i racista" que ha tingut lloc aquest cap de setmana contra els menors no acompanyats que s'allotgen a l'esplai Cal Ganxo de Castelldefels (Barcelona), i ha acusat el Govern de no posar prou recursos en polítiques d'acolliment.

EUIA

Davant la decisió de Comunistes de Catalunya de negociar aliances electorals amb ERC, Mena ha apuntat que EUIA --partit del qual forma part Comunistes de Catalunya-- va decidir participar en CatComú, per la qual cosa ha insistit que "no s'entendria que una decisió personal de ningú vagi en contra d'acords assemblearis", en allusió al diputat dels comuns i secretari general de Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet.

Així, ha sostingut que l'actor que forma part de CatComú és EUIA, que "no est dividida ni segregada" i ha reiterat que aquesta organització va decidir en assemblea participar en l'espai dels comuns també en les eleccions generals.