Publicat 25/7/2019 19:07:58 +02:00CET

Els comuns demanen al Govern que "sigui valent" en la proposta de pressupostos del 2020

La portavoz de CatECP en el Parlament, Susanna Segovia
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, ha demanat al Govern català que "sigui valent" en la proposta dels pressupostos de la Generalitat del 2020 i ha estès la mà a l'executiu per aprovar-los si els comptes reverteixen les retallades.

"Faran un gir i apostaran per combatre la desigualtat, combatre l'emergència climàtica i per fer polítiques feministes? Si és així ens trobaran. Siguin valents i facin una proposta de pressupostos que reverteixi les retallades", ha afirmat durant el debat del ple monogràfic sobre la 'Catalunya real' impulsat per Cs.

Segovia ha recordat que els comuns ja van estar disposats a aprovar els comptes del 2019, encara que finalment no van arribar a cap acord, i ha assegurat que ho tornaran a estar el 2020 si compleixen les seves demandes: "Estem disposats".

També s'ha adreçat al PSC per emplaçar-los a aconseguir un Govern central que "sigui part de la solució" al conflicte a Catalunya, i ha carregat contra Cs perquè, al seu parer, fa servir l'escola i la llengua per beneficiar-se políticament.

"S'inventen una Catalunya real pròpia, feta a mida dels seus interessos", i ha acusat el partit taronja de buscar la confrontació amb objectius electorals.