Publicat 19/6/2019 12:17:14 +02:00CET

Els comuns demanen la compareixença de Calvet al Parlament pels terrenys de Hard Rock

Ple en el Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

Els comuns han registrat aquest dimecres al Parlament una sol·licitud perquè el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, comparegui en comissió per explicar si el Govern està fent moviments amb els terrenys en què hauria de situar-se el recinte Hard Rock Entertainment World, conegut anteriorment com BCN World.

La sol·licitud de compareixença, signada pel diputat David Cid i recollida per Europa Press, reclama al conseller que "informi sobre les negociacions que estan duent a terme el Govern de la Generalitat i Incasol en la compra dels terrenys" on ha de situar-se el macrocomplex d'oci.

La iniciativa dels comuns sorgeix a partir d'un comunicat de l'assemblea crítica amb el projecte Aturem BCN World, que assegura que la Generalitat està preparant un desemborsament de 120 milions d'euros per comprar els terrenys on ha de situar-se el recinte Hard Rock, a mans de CaixaBank.

L'assemblea assegura que ha tingut accés a informació que ho demostra, i critica que la Generalitat estigui disposada a assumir amb diners públics una operació amb "risc de pèrdua de valor dels terrenys en cas que la inversió de Hard Rock no es dugués a terme o es fes de manera progressiva i indefinida".

Aturem BCN World ha exigit que el Govern de la Generalitat es retiri d'aquesta eventual operació: "Que no es destinin més de 120 milions d'euros públics a salvar les inversions ruïnoses que La Caixa hagi pogut fer en el passat".

JÉSSICA ALBIACH

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha criticat l'operació, en considerar que el Govern s'arrisca a una pèrdua de valor important de diners públics, i ha definit la qüestió com "capitalisme d'amiguets".

La petició de compareixença dels comuns se sotmetrà a votació en una propera reunió de la comissió i, per prosperar, haurà de recaptar el suport d'altres grups del ple entre els quals, la CUP, també s'ha mostrat crítica amb el Govern per aquest assumpte.

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 4. 4

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat