Els comuns demanaran al Govern que destini els immobles heretats a habitatge públic

Ple del Parlament
Europa Press
Publicat 16/5/2018 18:51:48CET

BARCELONA, 16 May. (EUROPA PRESS) -

El grup de CatECP al Parlament ha presentat una proposta de resolució a la Cambra catalana demanant al Govern que no dediqui a subhasta les propietats heretades i les destini a habitatge públic.

El text, recollit per Europa Press, assenyala que la Generalitat va treure a subhasta el 9 de maig 47 immobles d'herències intestades, tots a Catalunya a excepció d'un pis de Vinaròs (Castelló), entre els quals figuren edificis sencers, 26 habitatges i vuit solars dels quals el Govern català preveu obtenir 4,9 milions d'euros quan acabi el concurs, el 15 de juny.

Tenint en compte que el conjunt d'habitatge públic a Catalunya suposa l'1,3% del total, lluny del 5% del Pla Territorial Sectorial d'Habitatge i dels percentatges d'altres territoris europeus, els comuns demanen paralitzar el procés de subhasta i cedir els dos edificis --a Barcelona i Girona--, així com els vuit solars, a ajuntaments o entitats socials que els destinin a lloguer social.

Així mateix, volen que els recursos que es derivin de la venda de la resta de propietats es dediquin a augmentar el pressupost d'habitatge de la Generalitat.

Paral·lelament, els comuns pregunten a la Generalitat quantes herències intestades ha rebut en els últims tres anys, quantes corresponen a immobles i si s'han subhastat alguns des de setembre de 2016, quan es va arribar a un acord amb el Tercer Sector pel qual les finques heretades es destinarien al sector social rehabilitant-les, si fos necessari, la mateixa Administració catalana.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.