Publicat 11/1/2020 14:34:01 +01:00CET

Els comuns critiquen la supressió de jutjats de violència masclista amb la comarcalització

BARCELONA, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

Els comuns han criticat aquest dissabte que, amb l'acord del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a comarcalitzar alguns jutjats de violència sobre la dona, se suprimiran diversos d'aquests jutjats a Catalunya "amb l'excusa de la territorialització".

"Volem expressar el nostre rebuig a aquest acord que vulnera la protecció institucional de les dones en situació de violència de gènere", ha dit CatComú en un comunicat, i ha avisat que els propers dies presentarà mocions als ajuntaments per mostrar la seva oposició a l'acord que el TSJC va prendre l'1 d'octubre.

La formació ha criticat que, amb la comarcalització, el TSJC ha proposat que canviï la demarcació i planta judicial, i suprimeixi diversos jutjats de violència sobre la dona, "que cedirien les competències a altres jutjats".

També ha retret que l'argument de la proposta és l'escassa càrrega de treball que alguns jutjats, especialment a Barcelona, "quan la realitat és que pateixen grans col·lapses per falta de recursos humans i materials".

A Catalunya hi ha 19 jutjats exclusius de violència de gènere i 34 jutjats compatibles, que s'ocupen també d'altres assumptes, i a Barcelona hi ha 14 jutjats exclusius i 15 compatibles, per la qual cosa CatComú considera que els partits judicials d'aquesta província "són els que poden patir les modificacions de planta més grans".