Publicat 25/4/2019 14:40:30 +02:00CET

Els comuns celebren que el TC avali la immersió lingüística i advoquen per blindar-la

28A.- Els Comuns Celebren Que El TC Avali La Immersió Lingüística I Advoquen Per Blindar-la
EN COMÚ PODEM

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La número dos de la llista d'ECP al Congrés per Barcelona, Aina Vidal, ha celebrat aquest dijous que el Tribunal Constitucional (TC) avali la immersió lingüística, per ha advocat que cal blindar-la davant l'existncia de partits polítics que la "discuteixen".

Ho ha dit en un acte sobre joves a Barcelona després que el TC hagi avalat el rgim lingüístic del sistema educatiu catal recollit en la LEC i ha tombat qüestions relatives al currículum, que comprn els ensenyaments, continguts, mtodes pedaggics i criteris d'avaluació de Primria, Secundria i Batxillerat, una resolució amb la qual la dirigent dels comuns s'ha mostrat "contenta".

Ha explicat que ara estudiaran la sentncia per conixer en detall quins articles queden modificats, i ha defensat el paper de la immersió lingüística com a "ascensor social i element fonamental" a Catalunya.

En ser preguntat per un reconeixement del catal en les institucions europees, l'eurodiputat Ernest Urtasun, ha dit que "sempre" l'han portat en el seu programa electoral, i ha remarcat que si formen part del Govern central seria una de les qüestions que demanarien.

Ha afirmat que el reconeixement del catal a Europa només requereix una demanda formal de l'Estat, i ha recordat que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va fer el "petit pas" que els ciutadans es poguessin dirigir per escrit en catal i l'Estat ho tradueixi.