Els CDR veuen un "insult" la negociació ERC-PSOE i demanen un mediador internacional

Publicat 10/12/2019 10:45:37CET

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

Els CDR han criticat aquest dimarts que la negociació entre ERC i el PSOE sobre la investidura és "un frau, un insult i un menyspreu al conjunt del poble català i a la democràcia en general".

En un comunicat, han sostingut que no pot haver-hi cap diàleg entre l'independentisme i l'Estat mentre no hi hagi una amnistia per als presos sobiranistes, i han defensat que qualsevol negociació ha de reconèixer el resultat del referèndum de l'1-O.

Així mateix, demanen que la negociació amb l'Estat es desenvolupi sota la supervisió d'un mediador internacional "vist l'historial d'incomptables incompliments del Govern espanyol en els acords aconseguits amb la Generalitat".

Com que consideren que aquestes condicions no es compleixen a dia d'avui, qualifiquen la negociació entre ERC i PSOE de ser un simulacre: "No deixem que la repressió ens desviï del camí de la independència que vam començar aquell primer d'octubre".

Aquest mateix dimarts, dia en què se celebrarà la tercera reunió pública a Barcelona entre republicans i socialistes sobre la investidura, el CDR del districte barceloní de les Corts ha pintat 'L'autodeterminació és un dret, no es negocia' al costat de la seu nacional d'ERC.