Publicat 16/10/2019 21:43:33 +02:00CET

Els CDR encenen unes 10 fogueres i cremen contenidors i un cotxe en carrers de Barcelona

Foguera a Barcelona durant la protesta dels CDR contra la sentència de el 1-O
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

   BARCELONA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

   Els CDR han encès fogueres i han cremat contenidors al passeig de Sant Joan i al carrer Roger de Flor de Barcelona, després que els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional carreguessin per dispersar-los de la zona de la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

   Les fogueres també estan en vies com Consell de Cent, plaça Tetuan i Diputació, i alguns carrers estan tallats, a més de que s'ha cremat almenys un vehicle.

   Els manifestants protagonitzen distubis a la zona, on han tirat al terra motocicletes i jardineres; han creuat contenidors al carrer, i s'han produït carreres per fugir dels agents antidisturbis.

   La concentració dels CDR ha convocat a la zona de Gran Via amb el carrer Marina unes 22.000 persones, i uns grups més reduïts s'han dirigit cap a la Conselleria d'Interior, en el passeig de Sant Joan, i han tractat de superar el cordó de seguretat movent les tanques i han tirat pedres i petards.

   Els Mossos han sortit del cordó i han carregat amb les porras contra els manifestants per dispersar-los i han usat les llançadores de foam, a més de que també s'han llançat salves.

   En el seu compte de Twitter, els Mossos han explicat que els grups estan fent barricades en diferents carrers de Barcelona i demanen a la ciutadania que no s'apropi a la zona.