Publicat 11/10/2019 12:30:11 +02:00CET

Els CDR diuen que no avalarien l'ús d'"explosius i posar en risc la vida" de persones

La manifestació de suport als set CDR detinguts
@ARRAN_JOVENT

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

Els coordinadors dels CDR han afirmat aquest divendres que no avalarien mai l'ús d'"explosius i posar en risc la vida d'altres persones", en referència a l'acusació de presumpte terrorisme per la qual set membres de l'organització es troben a la presó.

"En els termes en què s'ha basat aquest últim muntatge policial, que parla d'explosius i de posar en risc la vida d'altres persones, en cap cas el col·lectiu avalaria l'acció. Aquesta és una de les bases fonamentals del moviment", han assegurat en una entrevista del diari 'Ara' que ha recollit Europa Press.

Han explicat que qualsevol assemblea local dels CDR pot proposar una acció, però que s'ha de consensuar amb la resta, i han negat que hi hagi un grup intern anomenat Equip de Resposta Tàctica, que és el nom que s'atribueix al grup de CDRs que va ser detingut per la Guàrdia Civil el 23 de setembre.

Així mateix, han alertat que aquestes detencions i l'empresonament de set integrants dels CDR formen part d'una estratègia de l'Estat per desmobilitzar l'independentisme: "És un intent més de desactivar-nos i advertir-nos de la repressió que patirem si ens mobilitzem una vegada surti la sentència".

En una altra entrevista a Catalunya Ràdio, s'han desmarcat de qualsevol acció violenta perquè diuen que els CDR "sempre s'han basat en la desobediència civil no violenta i no hi ha cap canvi en aquest sentit".

Sobre la resposta a la sentència de l'1-O, han avisat que tenen diverses accions "sorpresa" preparades i han donat suport a les Marxes per la Llibertat --marxes de tres dies des de cinc punts diferents que han convocat l'ANC i Òmnium--, i han afirmat que els CDR han estat els impulsors d'aquesta mobilització.