Actualitzat 20/09/2023 13:19

Els CDR i altres entitats convoquen l'1-O marxes a peu cap a Barcelona i una manifestació

Presentació de la manifestació
EUROPA PRESS

La manifestació anirà des de la Model fins a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

Els Comitès de Defensa de la República (CDR), Desobediència Civil Catalunya, la Plataforma Antirepressiva de Ponent i la Plataforma Antirepressiva de Barcelona, a més de la sectorial de Persones Represaliades de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), han organitzat una "jornada antirepressiva" el diumenge 1 d'octubre amb diferents marxes a peu cap a Barcelona, un acte polític i una manifestació, entre altres actes.

D'aquesta manera, les entitats recorden el referèndum sobre la independència de Catalunya celebrat l'1 d'octubre del 2017.

En una roda de premsa, els organitzadors han explicat que l'objectiu de la jornada és "donar el protagonisme i el reconeixement que es mereixen les persones represaliades" a Catalunya i mostrar-los suport, i que l'independentisme està al seu costat.

Les marxes a peu sortiran a les 7.00 hores de Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat, tots aquests municipis a la província de Barcelona, i el punt d'arribada serà l'antiga presó de la Model de la capital catalana.

També han organitzat una marxa amb motos des de Sitges (Barcelona) i una marxa lenta amb vehicles des de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), que també culminaran a la Model.

A les 12.00 hores, al mateix recinte se celebrarà un acte amb el títol 'Operació Judes: judici al poble català' amb l'exvicepresident de l'ANC Jordi Pesarrodona; Òmnium Cultural; Detingudes i encausades Operació Judes 23-S; els 11 de la subdelegació; Adrián Sas i Grup de Suport Xènia Absolució.

L'acte polític de la jornada tindrà lloc a partir de les 16.00 hores i comptarà amb la presència del Consell de la República (CdRep), Òmnium Cultural; la sectorial de Persones Represaliades de l'ANC i els CDR.

La manifestació sortirà de la Model a partir de les 18.00 hores fins a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, i està previst que coincideixi amb la que organitza el CdRep, que sortirà de plaça Catalunya.

MANIFEST

En un manifest per a la jornada, que ha llegit Pesarrodona, reivindiquen i expressen el seu suport "a les persones represaliades" i defensen que tot això acabarà quan s'assoleixi la independència de Catalunya.

Així, critiquen la "persecució del Govern contra l'independentisme i altres lluites socials" a més de la indiferència i abandonament, en les seves paraules, dels mitjans de comunicació a les persones afectades.

També reclamen a les grans entitats de Catalunya un suport "públic i efectiu molt més decidit i directe a les persones represaliades, més enllà de campanyes, missatges per les xarxes, mapes, telèfons, comunicats i fons solidaris d'escàs abast pràctic".

AMNISTIA

Sobre la possibilitat d'una llei d'amnistia, l'advocat i activista César Lagonigro, membre de la Coordinadora de l'Advocacia de Catalunya, s'hi ha mostrat en contra perquè "no és la solució a res".

"L'amnistia no és la solució a la nostra problemàtica. Pots aprovar una llei, com la modificació del delicte de sedició, però els qui acaben aplicant la llei són els jutges. I els jutges són franquistes, especialment a partir d'un nivell cap amunt", ha sostingut.

També ha criticat una possible amnistia a Pesarrodona, condemnat per un delicte de desobediència l'1-O, en qüestionar que hagin de demanar-la per exercir el vot el 2017, i ha lamentat que "el 20 de setembre de fa sis anys comencés la persecució al moviment independentista".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés