Publicat 6/4/2019 13:38:31CET

Els catalans compren en supermercats en línia un 4% més que la mitjana espanyola

EROSKI

El 85% es veu respectuós amb el medi ambient, però només un 31% recicla

BARCELONA, 6 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un 9% dels catalans opta per fer les compres de supermercat en línia, un 4% més de la mitjana espanyola, segons l'Enquesta Sobre Hàbits de Consum de la Taula de Participació Associacions de Consumidors (MPAC) recollida per Europa Press.

Les dades llancen que un 18% dels enquestats afirma que desconfien de la compra de productes d'alimentació o de gran consum per internet perquè "o bé prefereixen veure què compren o bé perquè els genera desconfiança", enfront del 26% de la mitjana estatal.

El 63% dels enquestats és cada vegada més conscient de la defensa dels seus drets, amb cinc punts per sobre de la mitjana, i les reclamacions es gestionen fonamentalment a través de les associacions de consumidors, amb un 51% a Catalunya enfront d'un 29% en tota Espanya.

L'estudi destaca que els catalans utilitzen "poc" el servei d'atenció al client de les companyies, concretament en un 12% dels casos, enfront del 37% que sí ho fan en la resta d'Espanya.

El 44% dels enquestats a Catalunya assegura cercar més ofertes, enfront del 31% en l'àmbit estatal, 13 punts percentuals per damunt.

MANIPULACIÓ GENÈTICA

Segons les dades de la MPAC, el 63% dels consumidors catalans desconfien dels productes derivats de les tècniques d'enginyeria genètica, 11 punts més que en el còmput global de l'enquesta.

D'aquest percentatge, al 36% aquest tipus d'aliments no els genera "confiança ni seguretat" i el 27% considera que no hi ha suficient informació per donar-los suport.

MEDI AMBIENT

El 85% dels catalans es consideren respectuosos amb el medi ambient, i, malgrat això, no es tradueix igual si es parla d'accions concretes com separar els residus orgànics del plàstic i el vidre.

Aquesta separació la duen a terme un 31% dels enquestats --igual que la mitjana europea-- o reutilitzar bosses de plàstic o utilitzar bosses multiusos --un 46% de catalans enquestats quan la mitjana estatal està en un 54%--.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.