Publicat 19/10/2019 0:43:25 +02:00CET

Els Bombers apaguen a Barcelona les últimes fogueres entorn de l'Arc de Triomf

Disturbis en l'avinguda Vilanova de Barcelona, cerrca de l'Arc de Triomf, en disturbis contra la sentència del processo independentista
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

Els Bombers de Barcelona apaguen passades les 0.30 del dissabte les últimes fogueres que queden a la zona de l'Arc de Triomf de Barcelona, després d'una tarda i nit de dijous amb altercats, iniciats prop de la Prefectura Superior de Policia i que s'han mantingut més de quatre hores a la plaça Urquinaona.

Alguns veïns també han sortit a apagar fogueres amb galledes d'aigua o tirant aigua des dels balcons.

Després de dispersar els manifestants independentistes que eren a la plaça Urquinaona en la confluència amb Via Laietana i el carrer Jonqueres, grups que quedaven han encès fogueres puntuals en el passeig de Gràcia i la Gran Via, que s'han dissipat poc després.

A la zona de l'Arc de Triomf també hi ha hagut grups més reduïts que han encès foc i ha fet barricades, però els antidisturbis els han dispersat disparant projectils de Foam --els Mossos d'Esquadra-- i pilotes de goma --la Policia Nacional--.

En la resta del centre de Barcelona, furgonetes d'antidisturbis circulen veloçment i paren davant grups que encara queden per dispersar-los, disparant projectils.

Els manifestants han deixat un rastre amb destrosses a les voreres --han usat trossos de llambordes per llançar a la policia--, a terrasses d'establiments, contenidors cremats i desplaçats, parades d'autobús, senyals de trànsit serrades, entre altres.

Fonts policials també han informat que un grup ha entrat per l'accés a la línia 4 del Metro a la plaça Urquinaona i han realitzat actes vandàlics en el vestíbul, han trencat càmeres, han agafat extintors i els han buidat.