Els Bombers apaguen a Barcelona les últimes fogueres entorn de l'Arc de Triomf

Publicat 19/10/2019 0:43:25CET
Disturbis en l'avinguda Vilanova de Barcelona, cerrca de l'Arc de Triomf, en disturbis contra la sentència del processo independentista
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

Els Bombers de Barcelona apaguen passades les 0.30 del dissabte les últimes fogueres que queden a la zona de l'Arc de Triomf de Barcelona, després d'una tarda i nit de dijous amb altercats, iniciats prop de la Prefectura Superior de Policia i que s'han mantingut més de quatre hores a la plaça Urquinaona.

Alguns veïns també han sortit a apagar fogueres amb galledes d'aigua o tirant aigua des dels balcons.

Després de dispersar els manifestants independentistes que eren a la plaça Urquinaona en la confluència amb Via Laietana i el carrer Jonqueres, grups que quedaven han encès fogueres puntuals en el passeig de Gràcia i la Gran Via, que s'han dissipat poc després.

A la zona de l'Arc de Triomf també hi ha hagut grups més reduïts que han encès foc i ha fet barricades, però els antidisturbis els han dispersat disparant projectils de Foam --els Mossos d'Esquadra-- i pilotes de goma --la Policia Nacional--.

En la resta del centre de Barcelona, furgonetes d'antidisturbis circulen veloçment i paren davant grups que encara queden per dispersar-los, disparant projectils.

Els manifestants han deixat un rastre amb destrosses a les voreres --han usat trossos de llambordes per llançar a la policia--, a terrasses d'establiments, contenidors cremats i desplaçats, parades d'autobús, senyals de trànsit serrades, entre altres.

Fonts policials també han informat que un grup ha entrat per l'accés a la línia 4 del Metro a la plaça Urquinaona i han realitzat actes vandàlics en el vestíbul, han trencat càmeres, han agafat extintors i els han buidat.