Publicat 30/5/2019 16:48:43CET

Els avisos de radars a Google Maps ja estan disponibles a Espanya

GOOGLE MAPS

MADRID, 30 Maig (Portaltic/EP)

Google Maps ha introduït a Espanya una nova funció en la seva aplicació per Android que avisa als usuaris la ubicació dels radars tant fixos com a mòbils en les rutes amb cotxe, dades que són els propis usuaris els qui hi notifiquen.

Google Maps ja compta amb la utilitat de situar els radars en les rutes indicades, una funció amb la qual ja explicaven aplicacions com Waze, que també pertany a Google, i que Maps ja havia afegit a alguns països des de principis d'any com als Estats Units.

Segons ha confirmat l'empresa a TechCrunch aquesta funcionalitat ja està disponible a 40 països diferents, entre ells, Espanya.

Google ha confirmat a Europa Press aquesta funció, en la qual "els usuaris d'Android poden reportar radars de velocitat mòbils mentre que els usuaris d'iOS podran veure aquests informes" malgrat tot, encara no poden reportar-ho als usuaris d'iOS però estan "treballant en això".

El funcionament és bastant senzill; en introduir la destinació del viatge, Google Maps calcula la ruta més ràpida i una sèrie de rutes alternatives i, ara, a més de situar les zones de més trànsit o zona en obres també localitza i indica en el mapa els radars fixos o mòbils presents en les diferents rutes.

Els radars estan indicats en l'aplicació amb una icona groga d'una càmera en la localització aproximada. A més, en circular al cotxe amb l'aplicació de navegació activa seguint la ruta indicada, l'aplicació avisa amb avisos sonors i visuals l'aproximació en un radar.

A causa que els radars mòbils es van canviant de lloc geogràfic, l'aplicació també indica la darrera vegada que s'ha verificat la ubicació de la càmera perquè l'usuari pugui considerar la credibilitat de l'avís. La verificació es duu a terme a través d'una eina votació ràpida per garantir la precisió.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.