Actualitzat 09/07/2015 12:54

Els allotjaments catalans preveuen un millor estiu per la recuperació interior

BARCELONA, 4 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El sector dels allotjaments turístics de Catalunya preveu un bon estiu, amb lleugers increments respecte a l'any anterior, en molts casos gràcies a la millora del turisme interior.

   A Tarragona, l'Associació de Càmpings preveu una temporada positiva sobretot per la recuperació del mercat nacional, que el 2014 va representar un 54% del volum total de clients, un 4% més que el 2013, i es preveu que les reserves per a aquest any segueixin un patró semblant.

   La tendència de les reserves és semblant a la de l'any passat, quan l'ocupació dels càmpings de Tarragona van registrar una ocupació del 60% entre juny i agost, i la bona climatologia prevista i "la cada vegada més consolidada recuperació del turisme espanyol" fan veure amb optimisme l'evolució de les reserves, que s'espera que en els pròxims dies s'animin encara més.

   Tot i això, a la Costa Daurada l'ocupació per al mes de juliol es presenta entre un 10 i un 15% inferior a la de 2014, segons dades de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, que ha estimat que el turisme rus caurà un 50%, mentre que el turisme domèstic s'està recuperant, tot i que a un ritme inferior que en altres zones d'Espanya.

GIRONA I BARCELONA

   A Girona, l'Associació de Turisme Rural preveu una millor temporada d'estiu gràcies també a una "tímida" recuperació del mercat intern, que ha permès un lleuger increment de reserves i que es preveu que augmentin més amb les reserves d'última hora.

   Per als mesos de juliol i agost, les comarques de la costa --especialment Alt i Baix Empordà-- obtenen els índexs de reserves més elevats, aproximadament del 75% el juliol i el 85% l'agost, mentre que les comarques de l'interior i muntanya es mantenen entre el 60 i el 80%.

   Actualment, el nivell de reserves per a l'estiu es manté igual o lleugerament superior a l'any passat, i el públic nacional és el majoritari, tot i que els establiments que mantenen millors nivells d'ocupació ho fan gràcies als clients estrangers, especialment de França i Benelux.

   Per la seva banda, la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona preveu ocupacions similars a les de l'any passat, d'entre el 65 i el 70% a les zones de la costa, mentre que a Girona ciutat oscil·laran entre el 55 i el 60% i a les zones d'interior, entre el 40 i el 50%.

   Pel que fa a Barcelona, el Gremi d'Hotels no ha fet previsions, i l'Associació d'Apartaments Turístics (Apartur) preveu un 80% d'ocupació el juliol i un 85% l'agost, unes xifres similars a les de l'any passat, del 83% de mitjana, que qualifiquen de positives, amb una demanda de reserves sobretot de França, el Regne Unit i països escandinaus.

TURISME DE MUNTANYA

   A Lleida, el Patronat de Turisme preveu una bona temporada d'estiu, amb un increment pròxim al 5% en el nombre de visitants i de pernoctacions respecte a l'any passat, xifres que repercutirien en un major volum de negoci.

   Els diferents subsectors d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida es mostren optimistes amb vista a la nova temporada en haver-se constatat un augment de la demanda del turisme d'interior i de muntanya, i també perquè el nivell de reserves durant aquestes dates està essent més elevat que anys anteriors.

   El patronat calcula que, si es compleixen aquestes previsions, les comarques de Lleida rebran durant les vacances d'estiu uns 550.000 turistes, que generaran aproximadament 1,6 milions de pernoctacions, al marge de les segones residències.

   El mes d'agost, com ja és habitual, serà el que comportarà una major demanda turística amb una mitjana d'ocupació que oscil·larà entre el 65% i el 85%, segons el tipus d'allotjament i la zona turística, tot i que en algunes dates, destinacions i tipologies d'allotjament els percentatges poden arribar a plena ocupació a les zones del Pirineu i pel cap de setmana del 15 d'agost.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés