Publicat 13/8/2020 19:42:07 +02:00CET

Els ajuntaments d'ERC no cediran els romanents a l'Estat

Consideren que la proposta d'Hisenda "és una confiscació oculta dels estalvis"

BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

Els ajuntaments liderats per ERC a Catalunya no cediran els romanents a l'Estat perquè consideren que l'acord del Ministeri d'Hisenda amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (Femp)es "una confiscació oculta dels estalvis dels ajuntaments i una forma de perpetuar les receptes d'austeritat i recentralización".

Els republicans han reivindicat als ajuntaments com una "peça clau per superar la crisi sanitària, econòmica i social, des de la proximitat", i consideren que, per fer-ho, és necessari disposar de totes les eines i recursos, han informat en un comunicat aquest dijous.

Han criticat la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (Lrsal), que ha suposat que els ajuntaments acumulin "17.000 milions d'euros que les ens locals no poden utilitzar".

Així mateix, han recordat que els consistoris republicans ja es van oposar a les lleis impulsades al 2013 pel Govern central, liderat llavors pel PP, i han remarcat que ara ho tornen a fer: "Les ens locals no són una banca de l'Estat, sinó la millor eina per atendre les necessitats dels ciutadans".

"La proposta del Govern no té com a objectiu afavorir els ajuntaments, com intenten fer creure, i així ho evidencia el fet que la mesura no recull cap ajuda per als consistoris que no tenen superàvit", ha lamentat l'alcaldessa de Sitges (Barcelona), Aurora Carbonell.

I ha afegit: "Diem 'no' a la proposta de l'Estat. Només una república catalana ens permetrà ajudar els nostres municipis i a la nostra gent".