Publicat 06/08/2021 13:49CET

Els afiliats a la Seguretat Social van augmentar en totes les comarques catalanes al juliol

Afiliats de la Seguretat Social a Catalunya a 31 de juliol de 2021.
IDESCAT

Registren augments tots els sectors, amb un 5,8% més en el de serveis i un 2% en l'industrial

BARCELONA, 6 ago. (EUROPA PRESS) -

El número d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya a 31 de juliol va augmentar un 4,8% respecte a l'any anterior, la qual cosa representa 3,36 milions de persones, i totes les comarques catalanes van registrar increments tant respecte al mes anterior com al mateix període de l'any passat, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Així, l'augment interanual d'afiliats es va produir en totes les comarques i Val d'Aran, i els més intensos es van registrar en el Pallars Sobirà (Lleida), amb un augment del 9,5%, i Tarragonès (Tarragona), amb el 9%, ha detallat l'Idescat en un comunicat aquest divendres.

El Barcelonès, el Baix Llobregat i Vallès Occidental (Barcelona), les tres comarques més poblades de Catalunya, han registrat increments interanuals inferiors a la mitjana catalana, amb pujades del 3,1%, del 3,4% i del 3,8%, respectivament.

Respecte al mes anterior, el nombre d'afiliats a Catalunya va augmentar un 1,2% i va créixer en totes les comarques, amb els augments més elevats a Aran (Lleida), del 9,9%, i el Pallars Sobirà, del 6,8%, mentre que els més modests han estat en el Vallès Occidental, del 0,1%; el Vallès Oriental, del 0,3%; Bages, del 0,4%, i Alt Penedès (Barcelona), també del 0,4%.

MÉS DONES

L'augment interanual del nombre d'afiliats és més elevats en les dones (5,4%) que en els homes (4,2%) en el global de Catalunya, cosa que ha passat pràcticament a totes les comarques, sent la Terra Alta (Tarragona) on s'ha registrat una major diferència: les dones afiliades han pujat un 6,7%, i els homes ho han fet un 0,4%.

També destaca la diferència a Aran, amb un 10,7% més de dones afiliades i un 5,5% d'homes, i en el conjunt de Catalunya el 53,6% dels afiliats són homes, i el 46,4% dones --el Barcelonès és la comarca amb més paritat, amb un 51,5% i un 48,4%, mentre que a Noguera, Pla d'Urgell, Segarra (Lleida) i Priorat (Tarragona), les dones representen prop d'un 42%--.

GRUPS D'EDAT

Els afiliats de menys de 30 anys han estat el grup d'edat que més ha crescut respecte al mateix període de l'any anterior, amb una pujada del 13,7%, mentre que el grup de 30 a 44 anys és el que menys ha augmentat, un 1% en el global de Catalunya --en algunes comarques ha registrat una variació negativa, amb Pla d'Urgell i Baix Llobregat al capdavant, amb un 2% i un 1,5% menys--.

Els afiliats de 45 a 54 anys han augmentat un 4,5%, mentre que els de més de 55 anys han pujat un 5,5% a Catalunya, on a 31 de juliol els afiliats menors de 30 representaven un 16,8%; els de 30 a 44, el 36,7%; els de 45 a 54, el 28,1%, i els de 55 o més, el 18,4% del total.

L'augment interanual dels afiliats estrangers (8,7%) és superior al dels de nacionalitat espanyola (4,1%), que representen el 87,2% del total, i els estrangers han registrat increments més elevats en totes les comarques excepte en la Cerdanya (Girona i Lleida) i el Berguedà (Barcelona).

SECTORS ECONÒMICS

Les afiliacions del sector serveis han augmentat en totes les comarques respecte a l'any passat, amb un 5,8% més, mentre que les del sector industrial han crescut un 2%, encara que no ha registrat increments en totes les comarques --Segarra ha baixat un 1,4% i el Moianès (Barcelona) un 0,2%--.

El de la construcció ha experimentat un augment del 3,5% interanual --ha crescut en totes les comarques excepte Ribera d'Ebre (Tarragona), amb un 6,6% menys, i Terra Alta (Tarragona), amb un 4,8% menys--, i l'agricultura és el sector que ha crescut menys, amb un augment de l'1% i reduccions respecte a l'any anterior en diverses comarques.

JORNADA PARCIAL

El 21,3% de les afiliacions per compte d'altri a 31 de juliol són a jornada parcial, i les comarques en les quals la proporció de parcials és més alta són la Cerdanya i Pallars Jussà (Lleida), del 26,8% i del 25,5% respectivament, i on és més baixa és a Aran, amb el 14,8% a 31 de juliol, data en la qual les afiliacions es veuen afectades per l'efecte estacional.

Les afiliacions temporals representen el 27,1% a Catalunya, i les comarques amb un grau de temporalitat més elevat són Alta Ribagorça (Lleida), amb el 42,7%; Pallars Sobirà, amb el 41,4%, i Baix Ebre (Tarragona), amb el 38,5%, mentre que les xifres més baixes es registren en el Baix Llobregat (23,3%) i Vallès Occidental (24%).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés