Publicat 26/11/2019 16:48:17 +01:00CET

Els advocats es preparen per a l'impacte legal de la tercera revolució industrial

Els advocats es preparen per a l'impacte legal de la tercera revolució industrial.
CUATRECASAS

MADRID, 26 nov. (Portaltic/EP) -

Les tecnologies disruptives com el 'Big Data', la Intel·ligència Artificial (IA), el 'Machine learning', l'Internet de les Coses (IoT, en anglès) o el 'Blockchain', provoquen canvis molt importants en la societat i, per tant, en els models de negoci de totes les companyies. Això afecta tots els sectors, entre ells el legal, que vol anticipar-se a l'impacte d'aquesta tercera revolució industrial.

Els advocats tenen el repte de conèixer detalladament el potencial actual i futur d'aquestes tecnologies per avançar-se a les necessitats d'assessorament legal dels seus clients i ajudar-los en el procés de transformació digital, la qual cosa inclou -fins i tot- la cerca de nous productes legals.

Cuatrecasas és un dels grups d'advocats que ha apostat d'una manera evident per l'adaptació del seu equip a aquest repte tecnològic. Per a això, juntament amb la Barcelona Technology School (BTS), ha iniciat el 'Digital Skills for Lawyers' (DS4L), un programa de 65 hores en el qual han participat advocats de diferents perfils, quant al nivell d'experiència (categoria) i especialitat jurídica.

L'originalitat del programa radica en la combinació de la formació, procés de cocreació, 'design thinking', el desenvolupament de 'legal product canvas', la participació d'un jurat per seleccionar els productes viables i una fase d''engagement' per a la resta de la companyia. Aquesta combinació d'actuacions permet desenvolupar un coneixement i una cultura d'innovació i descobriment de productes que es trasllada internament als clients.

"El programa 'Digital Skills 4 Lawyers' representa una aposta més en el desenvolupament d'una cultura d'innovació enfocada en la generació de coneixement i negoci. Hem aconseguit potenciar el coneixement i visió innovadora dels nostres advocats i posicionar-nos en el mercat i davant els nostres clients com una signatura que s'anticipa a les necessitats i s'avança a l'impacte de les tecnologies disruptives", explica Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas.

LA INFORMACIÓ SOBRE PROPIETAT INTEL·LECTUAL, EN UNA APP

En aquest camí per acostar el sector legal a les noves tecnologies, l'àrea de Propietat Intel·lectual del despatx d'advocats Cuatrecasas ha llançat una aplicació per compartir les últimes novetats sobre aquesta matèria i contactar amb els advocats del departament. Així mateix, aborda altres temes rellevants com la protecció de dades o el comerç electrònic, entre d'altres.

Disponible gratuïtament a l'App Store i a Google Play, l'aplicació també facilita la inscripció a seminaris a distància, esmorzars informatius i altres esdeveniments organitzats per l'àrea. Amb un sistema de notificacions en directe, també permet als usuaris contactar amb els advocats de Propietat Intel·lectual del despatx a través del seu sistema de missatgeria.

Aquestes iniciatives formen part del projecte de digitalització i adaptació del despatx a les noves tecnologies, en el seu esforç per mantenir el lideratge en innovació, després de ser nomenada el 2018 i 2019 pel Financial Times com la companyia d'advocats més innovadora de l'Europa continental.

En aquesta línia, Cuatrecasas ha protagonitzat altres accions rellevants, com el llançament de 'tokens' amb tecnologia 'Blockchain' per al pagament dels seus serveis legals, un model d'assessorament en el qual ha estat pioner.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus