Actualitzat 31/1/2019 11:24:18 +00:00 CET

Els advocats de Cuixart demanen temps per preparar la seva defensa "amb garanties"

Jordi Cuixart arriba a l'Audiència Nacional (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 31 (EUROPA PRESS)

Els advocats del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han presentat un escrit al Tribunal Suprem que reclama el dret a disposar del temps i les facilitats necessàries per preparar la defensa "amb garanties".

Algunes fonts d'Òmnium han explicat que els lletrats s'acullen a l'article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans sobre el dret a un procés equitatiu, que recull que l'acusat té el dret a "disposar del temps i de les facilitats necessàries per a la preparació de la seva defensa".

La defensa de Cuixart ha enviat un escrit a la Sala Segona del Suprem que subratlla que les parts personades "no han rebut ni la interlocutòria d'admissió de proves, ni la data d'inici del judici oral", quan falta un dia perquè sigui traslladat a Madrid.

L'escrit lamenta que, malgrat això, s'ha acordat el trasllat dels presos a centres penitenciaris madrilenys aquest divendres i "els mitjans de comunicació han informat reiteradament que les sessions del plenari començaran aviat".

La defensa de Cuixart exposa que, si això es confirma, l'espai de temps referenciat seria insuficient per preparar la defensa amb garanties en una causa d'aquestes dimensions i que si es fixés hipotèticament el judici en el termini de només una setmana, comportaria una greu indefensió.

Normalment, els advocats preparen l'estratègia de defensa en funció dels testimonis i els dictàmens pericials que s'acceptin per part del Tribunal, cosa que només es coneix quan es publica la data del judici, que encara no s'ha fixat.