Publicat 12/2/2019 11:35:09 +01:00CET

Els acusats seuen al banc dels acusats passades les 10.00 hores del matí

Inici del judici del procés al Tribunal Suprem
Ricardo Rubio - Europa Press

Torra acudeix a la sala de la vista amb el pin d'un lla groc

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Els acusats pel procés independentista a Catalunya que es troben en presó preventiva han entrat al Saló de plens, on es celebrar el judici, protegits per un paravent per evitar que els assistents del públic i la premsa els veiessin abans que comenci la vista oral.

Al voltant de les 10.10 hores els nou acusats per rebellió, que esperaven en una sala habilitada des que han estat traslladats dels centres penitenciaris de Soto del Real i Alcalá-Meco, han estat conduts a la sala de vistes. També han estat avisats els altres tres acusats en llibertat provisional, Carles Mundó, Meritxell Borrs i Santi Vila.

A més del públic general i de la premsa, els magistrats han reservat places per a dos familiars de cadascun dels 12 acusats. Entre ells, hi haur presents en el judici oral els fills de Jordi Snchez i Jordi Turull; la dona i filla de Joaquim Forn; la dona de Junqueras, el marit de Dolors Bassa i el de Meritxel Borrs; així com la dona de Jordi Cuixart. Segons han informat fonts d'mnium Cultural, la família del president d'aquesta entitat ha renunciat a una de les seves places perqu un membre de l'associació hi pugui ser present.

A més, també s'ha reservat un seient al president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva condició d'autoritat pública espanyola, que estar acompanyat amb els consellers Ester Capella i Dami Calvet.

La majoria d'aquestes persones que s'han acostat fins al Tribunal Suprem per donar suport als acusats duen el pin d'un lla groc, com Torra, que el duu a la jaqueta; un altre d'una rosa groga, com s'ha pogut veure a Capella; o una xapa del mateix color amb la insígnia 'Free Tothom', en la qual es demana la llibertat dels polítics catalans que són a la presó.